Hoppa till sidans innehåll

Full guldpott igen för Fair Play TK – herrarna svenska mästare

2017-12-10 14:20
Svenska lagmästare inne och ute både bland damer och herrar – för tredje året i rad. Fair Play TK säkrade ännu ett SM-guld när herrarna finalvann mot Solna TK.
  • Uppdaterad: 2017-12-10 19:52

Under SM-veckan i Borås i somras spelade Malmöklubben hem två lagguld i stor stil. I december var det dags för en ny Fair Play TK-dubbel.

En vecka efter att damlaget säkrat SM-guldet inomhus såg herrarna till att upprepa bedriften.
För första gången i serien kallade man in danske dubbelspecialisten Frederik Nielsen och fick en drömstart. Hemmalaget tog ledningen med 2–0 genom Frederik Nielsen/Isak Arvidsson på förstadubbeln och Filip Bergevi/Daniel Masur, som vann andradubbeln i avgörande matchtiebreak.

Solna TK var piskat att vinna tre singlar för att ha chans på guldet. Men Fair Play TK höll undan. Hemmalaget vann tre av fyra singlar och fastställde slutresultatet till 5–1.
– Jag är riktigt nöjd, glad och stolt. I dag ställde vi upp med det bästa lag vi har med "Freddie" (Frederik Nielsen) som flög in från Thailand i morse och Daniel (Masur). Vi fick ett jätteöverläge efter dubblarna. Men vi hade också lite tur. Det hade lika gärna kunnat stå 1–1 och då är det en helt annan match, säger Robin Borg, ny lagledare i Fair Play TK för säsongen.

Söndagens finalseger innebar tredje raka SM-guldet inomhus för herrarna, som varit framme i tio raka finaler.
– Vi var illa ute i grundserien men sen steppar grabbarna verkligen upp. Vilka matcher vi har haft i år – det är helt otroligt. Serien är sjukt tuff och det står egentligen mellan fyra-fem lag. Jag hoppas att det håller i sig med många lag som vill satsa på serien. Det är jätteroligt, säger Robin Borg.
– Det känns grymt, helt fantastiskt! Vi hade lite problem i början av säsongen, men de senaste matcherna har det verkligen lossnat för hela laget. Hela serien har varit jäkligt rolig, jag ser fram emot att fira med laget i kväll! jublar Isak Arvidsson, som vann i både singel och dubbel i finalen.

Solna TK:s herrar kan blicka tillbaka på en bra säsong och en imponerande resa – från division 4 till SM-silver på sex år.
– Det var tufft direkt i dag. Fair Play satte tonen i dubblarna och sen kunde de gå in  i singlarna med bra självförtroende och spela avslappnat, samtidigt som de gjorde det väldigt bra. Men vi är ändå rätt nöjda allihopa, att gå till final är bra. Jag bor i Solna och det har varit jätteroligt att representera klubben i serien, säger Solna TK:s nyförvärv Jonathan Mridha som vunnit samtliga åtta förstasinglar i serien.Fair Play TK–Solna TK 5–1

D1: Isak Arvidsson/Frederik Nielsen–Jacob Adaktusson/Jonathan Mridha 6–4, 6–4
D2: Filip Bergevi/Daniel Masur–Jonas Luetjen/Frank Wintermantel 6–2, 4–6, 10–6
S1: Daniel Masur–Jonathan Mridha 3–6, 6–4, 6–10
S2: Frederik Nielsen–Jonas Luetjen 6–4, 6–7(4), 10–6
S3: Isak Arvidsson–Jacob Adaktusson 6–4, 6–1
S4: Pablo Figueroa–Filip Prpic 6–3, 7–6(4)

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

tennissök

tävlingar

aktuella kurser

next generation

rullstolstennis

veterantennis

 

► Så anmäler du dig till tävlingar
► Tävlingskalender 

 

 

Aktuella tävlingar

► Tennis Europe: Quality Hotel Open


► Vintertouren


 ► Seriespel


 ► International 
tournaments 
in Sweden 2018


► Tävling Online
Tävlingar och anmälan 

 

 

 
Våra partners

 
 


 

prince

 


 


 

VMI

 

quality-team

 

 

Läs vårt nyhetsbrev!

Få nyheter, information och erbjudanden till din e-post.

► Prenumerera

 

 

Vill du jobba med tennis?

Flera klubbar söker nya medarbetare.

► Platsannonser

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info


ANNONS


ANNONS