Hoppa till sidans innehåll

Göteborgstjejer tillsammans mot en framtid med tennis

14 FEB 2018 11:46
Med nya satsningen "Tjejresan" vill Tennis Göteborg – tillsammans med en kvartett kvinnliga förebilder – inspirera unga tjejer till en framtid med tennis.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2018 13:29

I år går startskottet för projektet där Tennis Göteborg samlar tennisintresserade tjejer i regionen för att inspirera till ett långsiktigt intresse och engagemang inom tennis – inte bara som spelare.

Fyra kvinnliga tennisprofiler, som själva är involverade inom sporten i olika roller, kommer att stötta och inspirera deltagarna under årets träffar. Tjejresan-inspiratörerna är Sofia Arvidsson, Josefin Dahlbäck, Erika Ohlsson och Maria Strandlund Tomsvik.

Åtta tjejer i åldrarna 15-17 kommer under året att bjudas in till olika träffar medan den sjätte och avslutande träffen sker i Paris nästa år i samband med Grand Slam-turneringen Franska Öppna.
– Det är ett otroligt roligt projekt som har tagit form under hösten och som vi verkligen hoppas ska inspirera fler tjejer att stanna kvar inom tennisen. Inspiratörerna som är med är oerhört duktiga och har massor av erfarenhet som de gärna vill dela med sig av. Det är verkligen en unik möjlighet som åtta tjejer kommer att få, säger Helena Thornadsson, verksamhetsansvarig i Tennis Göteborg.
– Det är en fantastisk möjlighet som de här tjejerna kommer att få när de på så nära håll får en inblick i olika framtidsroller och samtidigt en otroligt häftig upplevelse i form av resan till Paris, säger Erika Ohlsson.

Under våren kommer Göteborgstjejer att kunna ansöka om en plats. Två av de åtta platserna är reserverade för finalisterna vid regionsmästerskapen inomhus i flicksingel 16 år medan inga tennismässiga resultat ligger till grund för de sex andra platserna.

Läs mer på tennisgoteborg.se

Inspiratörer Tjejresan 2018/2019

• Sofia Arvidsson, en av Sveriges mest framgångsrika damtennisspelare genom tiderna

• Josefin Dahlbäck, proffsdomare på WTA- och ATP-touren

• Erika Ohlsson, tränare och utbildningsledare i Göteborgsregionen

• Maria Strandlund Tomsvik, tidigare spelare och Fed Cup-kapten som i dag är U18- och seniorlandslagsansvarig på Svenska Tennisförbundet

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK