Hoppa till sidans innehåll

Guldjublet: Fair Play TK mästare för tredje året i rad

04 DEC 2016 11:42
Guldet stannar kvar i Malmö ett år till. Fair Play TK:s damer är svenska mästare efter finalsegern mot SALK. ”Nu ska vi fira!”, jublar lagledaren Mervana Jugic-Salkic.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2016 20:34

Hemmalaget fick en drömstart i SM-finalen i Fair Play-stadion. De regerande mästarna tog ledningen med 2–0 efter de inledande dubblarna – och släppte inte guldgreppet.

Finalen levde dock in i det sista. Tre av singlarna gick till avgörande matchtiebreak och i två av dem drog Fair Play TK det längsta strået. Efter segersiffrorna 5–1 fick Malmölaget kasta guldhattarna i luften för tredje året i rad (fjärde SM-guldet totalt på damsidan).
– Det är otroligt. Vi har gjort ett fantastiskt jobb hela serien och i dag krigade tjejerna verkligen för varandra. Jag är så stolt. Vi gav allt i dubblarna, vi vet att det är vår styrka och det är en stor fördel när du har 2–0 och bara behöver vinna två matcher till. I dag hade vi dessutom det bästa publikstödet vi någonsin har haft, säger Mervana Jugic-Salkic.

Cornelia Lister hyllar också hemmapubliken:
– Det var jämnt och nervöst, precis som en final ska vara. Vi kände verkligen hur viktigt det är med hemmaplan. Det var väldigt många som kom och tittade i dag och alla var där för oss – en jätteskön känsla att vi kunde vinna tredje raka guldet.

Trots förlusten kan SALK kan summera en lyckad säsong. De sjufaldiga mästarna nådde sin första final på damsidan sedan 2006.
– Vi är jätteglada över att ha kommit så långt, men vi ville mer och är självklart besvikna. Vi har haft en fantastisk resa, vi har en härlig blandning av spelare i laget och en fruktansvärt bra sammanhållning. Vi ska komma tillbaka starkare nästa år, säger SALK:s lagledare Karim Benturki.

Herrarnas SM-final mellan Fair Play TK och GLTK spelas på söndag i Malmö.

Fair Play TK–SALK 5–1

S1: Ema Burgic-Bucko–Susanne Celik 6–4, 2–6, 10–3
S2: Cornelia Lister–Basak Eraydin 7–5, 1–6, 11–13
S3: Karen Barritza–Jacqueline Cabaj Awad 2–6, 6–4, 10–6
S4: Sandra Roma–Sandra Örtevall 6–1, 7–6(5)
D1: Ema Burgic-Bucko/Chayenne Ewijk–Susanne Celik/Basak Eraydin 6–2, 6–3
D2: Cornelia Lister/Sandra Roma–Mirjam Björklund/Jacqueline Cabaj Awad 6–7(5), 6–4, 10–7

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK