Hoppa till sidans innehåll

Här är mentorerna i tränarteamet

01 DEC 2017 18:50
Jonas Björkman, Thomas Enqvist, Thomas Johansson, Magnus Norman, Joakim Nyström, Fredrik Rosengren, Maria Strandlund Tomsvik och Magnus Tideman – det är mentorerna i Svenska Tennisförbundets tränarteam nästa år.
  • Uppdaterad: 01 DEC 2017 18:59

I onsdags presenterades det nya initiativet med fokus på tränarna. Satsningen, som pågår under nästa år, innehåller ett unikt mentorsprogram där varje teammedlem får tillgång till en egen mentor.

En av dem: Magnus Norman, som leder satsningen tillsammans med Svenska Tennisförbundets Fredrik Hörnell och Peter Rejmer.

Norman och hans sju mentorskollegor – några av de mest meriterade och rutinerade namnen i svensk tennis – kommer under året att fungera som stöd i tränarnas utveckling.  
– Jättekul att så många av mina före detta spelarkollegor och numera även tränarkollegor står bakom satsningen, säger Norman. 

Thomas Johansson är glad att ansluta till mentorsteamet. Den forne världssjuan och Grand Slam-mästaren har coachat flera namn i världseliten, både på ATP- och WTA-touren, och berättar att han själv ofta vänder sig till sina egna mentorer för råd.
– Ett fantastiskt bra initiativ av Svenska Tennisförbundet. Det är ett väldigt bra upplägg för de här tränarna att ha en form av mentor som de alltid ska känna att de kan ringa eller mejla. Som tränare kör man ibland fast och då är det jättebra att ha nån man kan plocka upp luren och ringa till. Jag tror att det kommer hjälpa dem att bli bättre tennistränare, men även att vi kommer att lära oss mycket av dem, säger han.
– Jag ser upp till många tränare. Min mentor när det gäller det tekniska är Håkan Jonsson som jag ringer väldigt mycket, och min mentor när det handlar om hur man tränar eller liknande är Magnus Norman, säger Johansson.

Jonas Björkman, tidigare världsetta i dubbel och världsfyra i singel, välkomnar också satsningen.
– Under våra aktiva karriärer diskuterade vi svenskar om hur vi ska kunna hjälpa att föra svensk tennis vidare när vi slutar. När den här satsningen kommer på tal känns det självklart att vara med, svensk tennis ligger mig oerhört varmt om hjärtat, säger Björkman.
– Jag hoppas att vi ska kunna bidra och att vi ska lära av varandra. Vi är inte fullärda men kan dela med oss av våra erfarenheter som vi upplevt touren, både de bra och de dåliga. Jag är fortfarande ny som tränare och lär mig hela tiden, säger Björkman, som efter sina många framgångar på tennisbanan har varit Davis Cup-tränare och coach för Andy Murray och Marin Cilic.

Förutom mentorskapet innehåller nästa års program bland annat också en studieresa utomlands och internationella coachuppdrag med Sveriges juniorlandslag. Vikten av de internationella erfarenheterna är något som mentorn Magnus Tideman lyfter fram.
– Jag tror att det är viktigt att komma utanför sin bubbla i sin hall. Det blir lätt att man anpassar sig där man är, därför är det nyttigt att komma ut i världen och se de bästa spelarna. 
– Vi är många som jobbar mycket internationellt, men man brinner såklart för svensk tennis och vill gärna bidra med det man kan. Det ska bli jättekul och för mig är det självklart att vara med och hjälpa till, säger Tideman.

Tränare – vill du ha Jonas Björkman, Thomas Enqvist, Thomas Johansson, Magnus Norman, Joakim Nyström, Fredrik Rosengren, Maria Strandlund Tomsvik eller Magnus Tideman som mentor? Sök till tränarteamet senast den 15 december!

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS