Hoppa till sidans innehåll

Hemmahoppen vässar formen inför Invacare Swedish Open

2017-10-10 16:54
Starkaste startfältet sedan starten för tre år sedan. På torsdag inleds ITF-turneringen Invacare Swedish Open i Uppsala.
  • Uppdaterad: 2017-10-12 09:16

Tävlingen i SEB USIF Arena är den enda internationella rullstolstennisturneringen i Sverige och innebär därmed en värdefull möjlighet för det 20-tal hemmahopp som står på startlinjen.
– Det betyder jättemycket för våra spelare. Det än en stor anledning till att vi vill ha en internationell tävling i Sverige. De får chans att plocka rankingpoäng och spela mot internationellt motstånd. Plus att de får se de internationella spelarna, hur de uppför sig på banan, hur de kör sina stolar och hur det går till på touren, säger förbundskapten Niclas Rodhborn.
– Även om man skulle åka ut i första omgången får man spela en tröstturnering som inte bara är på skoj, utan där man också kan få rankingpoäng. Alla är garanterade minst två singlar och en dubbel, säger Rodhborn.

Startfältet toppas av Sveriges egen världsstjärna, Wimbledonmästaren Stefan Olsson, Falu TK, som i fjol vann herrklassen utan gameförlust(!). I år lär han få en tuffare resa i jakten på titeln i turneringen som blivit mer etablerad på den internationella scenen.
– Nu är det bara tredje året vi har tävlingen, men det är nog det bästa startfältet vi haft i både dam-, herr- och quadklassen. Folk på touren pratar om turneringen på ett annat sätt. Många tycker det är en riktigt bra tävling. Vi är i en otroligt bra hall, nästan den bästa hallen i Sverige för oss som sitter i rullstol skulle jag säga. Det är anpassat överallt och stora utrymmen, bra gym, bra restaurang och suveränt hotell, säger Rodhborn.

Tolv av hemmaspelarna är sedan i måndags på plats i Uppsala för ett inför-läger.
– Det är ett skönt gäng – alla vill bli bättre, är ödmjuka, glada och positiva. Det är underbart att jobba med dem. Det ser bra ut och känslan är bra inför torsdag, säger Niclas Rodhborn.

Invacare Swedish Open ingår i ITF 3 Series-kategorin och spelas 12-15 oktober.

► Lottningar och resultat
► Livescore

Besök också turneringens Facebooksida

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS


ANNONS