Hoppa till sidans innehåll

Hennemanns fina säsongsinledning: två raka ITF-titlar

12 JAN 2018 14:40
Vilken start på det nya tennisåret! Caijsa Hennemann summerar de två första veckorna med två internationella turneringssegrar på hemmaplan.
  • Skapad: 12 JAN 2018 14:40

Titeln i SALK Open följdes upp med en ny turneringsseger på ITF Junior Circuit: i EuroElite ITF Junior Malmö Open i Fair Play-stadion.

På fredagen vann den 16-åriga Ullevi TK-spelaren finalen mot fjärdeseedade ryskan Ekaterina Vinnik i två raka set: 6–2, 6–3.
– Jag spelade min bästa match på hela turneringen. Det gjorde jag i SALK-finalen också, säger en glad segrare efteråt.
– Det har framför allt varit jätteroligt att få spela på hemmaplan i Stockholm och Malmö. Jag tycker att mitt spel har funkat bra och jag har försökt att styra spelet. Det har varit väldigt jämna matcher, ganska många tresetare där jag vänt matcherna. Jag har hittat motståndarnas svagheter och varit ganska stark mentalt även när jag har legat under i matcherna.

Fjolårssäsongen innehöll flera höjdpunkter, däribland silver i junior-EM för 16-åringar och en andraplats i Tennis Europes mastersslutspel. I år ser Hennemann fram emot mer internationellt tävlande. Redan på söndag väntar en grade 1-tävling i Tjeckien och senare en grade 2-turnering i Litauen.
– Jag hoppas att jag ska utveckla mitt spel och bli en bättre tennisspelare som jag gjorde förra året. Vi får se hur resultaten blir, men det är klart man vill utvecklas där också, säger hon.

Pojkarnas singelfinal avgörs på lördag. Då får Gustaf Ström, Näsbyparks TK, chans till revansch – förra veckan finalföll han mot britten Harry Wendelken och nu gör spelarna upp om titeln i Malmö.

Pojkdubbeln kommer att sluta med svenskt högst upp på prispallen. Johan Garpered/Anton Örnberg, båda KLTK, möter Gustaf Ström och norrmannen Herman Höyeraal.  

► Resultat
► Livescore

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK