Hoppa till sidans innehåll
Foto: Linda Carlsson

Ingen kvallycka för Ymer – föll i raka set

2017-01-11 07:28
Elias Ymer är utslagen i Australian Open-kvalet. Grand Slam-hoppet släcktes i första omgången mot Akira Santillan.
  • Uppdaterad: 2017-01-11 09:22

Natten till onsdagen svensk tid inledde den 161-rankade Sverigeettan jakten på en Grand Slam-biljett. Men precis som i förra årets kval i Melbourne fick Ymer ge sig i öppningsmatchen. 

Det japanska framtidshoppet Akira Santillan, 19 år gammal och rankad 211, stod för motståndet. Santillan fick den bästa starten och tog ledningen 6–3. I ett jämnt andra set drog japanen det längsta strået och vann med avslutande 7–6(4) efter en och en halv timmes spel.
– Jag kan inte göra något i nuläget. Jag gjorde mitt bästa – han vann. "Life goes on" liksom. Han spelade jävligt bra och gick för det, säger Elias Ymer till TT.

Enda svenskhopp i singel blir Johanna Larsson, som på onsdagsmorgonen förlorade i genrepet i Hobart. Lesia Tsurenko vann kampen om kvartsfinalplatsen med 6–4, 6–4 och Sverigeettan laddar nu om för årets första Grand Slam.

Larsson är också klar för dubbelturneringen i Melbourne, liksom Robert Lindstedt, Andreas Siljeström och Johan Brunström. Tidigare Australian Open-mästaren Lindstedt laddar upp med spel i Auckland. Brunström, som besvärats av magsjuka och feber i veckan, fick tillsammans med Siljeström ge sig i öppningsmatchen i Sydneys ATP-tävling. 

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info


ANNONS


ANNONS