Hoppa till sidans innehåll
Foto: DENNIS YLIKANGAS

Ingen kvartsfinal för Ymer – föll i skiljeset

17 OKT 2018 22:06
Elias Ymer pressade 18-rankade Jack Sock, men föll i skiljeset i andra omgången av Intrum Stockholm Open. ”Det hade varit så kul att spela kvartsfinal här. Jag hade chansen i dag men tog den inte”, säger svensken efteråt.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2018 22:06

Ymer saknade inte lägen mot amerikanen under onsdagskvällens match. Hemmahoppet inledde bra men förlorade första set (5–7) sedan han inte lyckats förvalta någon av sina fem breakmöjligheter. På sin åttonde breakchans för kvällen fick Ymer utdelning, och kunde därefter serva hem andra set fram till 6–3.

I skiljeset svarade fjärdeseedade Sock för ett tidigt servegenombrott fram till 2–0 – ett försprång han lyckades hålla hela vägen. Amerikanen vann med 7–5, 3–6, 6–3.

En besviken Elias Ymer mötte media efteråt:
– Jag slarvade bort det i tredje. Det är synd, för han bjöd mig på massor också. Mot såna här killar måste du behålla fokus, ett break kostar, säger en besviken Ymer efter förlusten.
– Jag är lite slarvig, det måste jag måste ändra på. Jag bjuder bort lite för mycket när det väl gäller. När jag höjer mig spelar jag bra. Det är något som saknas, jag kanske bara vistas mer i den här miljön, säger Ymer.

Sedan Mikael Ymer förlorat i tisdagens öppningsrunda är det därmed färdigspelat för svenskhoppen i singelturneringen. Bröderna gör under torsdagen entré i dubbelturneringen, där Robert Lindstedt är vidare tillsammans med Matthew Edben. I onsdagens svenskmöte med Markus Eriksson och André Göransson gick Lindstedt/Ebden segrande med 6–2, 6–4.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS