Hoppa till sidans innehåll
Foto: LUKASZ SOBALA

Inget World Group-kval för Sverige – föll mot Ryssland

09 FEB 2019 20:50
Det svenska Fed Cup-laget föll på målsnöret i jakten på en plats i kvalet till World Group II. Ryssland satte stopp för Sverige i lördagens playoff-match.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2019 20:50

Efter starka insatser i gruppspelet – vinster mot andraseedade Ukraina (2–1), Estland (2–1) och Bulgarien (3–0) – slutade Sverige etta i pool B vilket innebar avancemang till lördagens playoff-match.

Där väntade tuffast möjliga motstånd: toppseedade Ryssland, elva på nationsrankingen.

Fyrfaldiga Fed Cup-mästaren Ryssland kom till årets Europa-/Afrikazongruppspel i Zielona Góra som förhandsfavorit med fyra topp 100-rankade spelare i truppen. Ryskorna tog som väntat hand om segern i pool A. Och även mot Sverige levde de upp till favoritskapet. 

Natalia Vikhlyantseva, obesegrad på andrasingeln för Ryssland under veckan, fortsatte på vinnarspåret mot Johanna Larsson (7–6, 6–2). Därefter kunde 32-rankade Anastasia Pavlyuchenkova avgöra mot Rebecca Peterson (6–3, 6–2).
– Det känns såklart väldigt tungt just nu. Men vi måste säga att Ryssland gör det riktigt bra i dag. Vi krigar kämpar och vi ger allt vi kan men räcker tyvärr inte till, säger Sveriges Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson

Förlusten innebär att Sverige fortsatt spelar i grupp 1 även nästa år. För Ryssland väntar kval till World Group II senare i vår.


"Väldigt många roliga år framför sig"

Sverige summerar årets Fed Cup-äventyr i Polen med 3–1 i matcher. Laget bestod av Rebecca Peterson, Johanna Larsson, Mirjam Björklund, Cornelia Lister och Caijsa Hennemann.
– Även om vi inte når hela vägen tycker jag att det är en bra vecka. Vi har haft en underbar stämning i laget. Vi har kämpat och krigat och inte lämnat något i omklädningsrummet, mer kan vi inte göra. Vi kan åka härifrån och se oss själva i spegeln.
– Laget har utvecklats på ett fantastiskt sätt under resan. Det här damlandslaget har väldigt många roliga år framför sig kan jag lova, jag ser redan fram emot nästa år. Det finns en väldigt stor potential och härlig gruppdynamik att jobba med, säger Mattias Arvidsson.

 

Ryssland–Sverige 2–0

Natalia Vikhlyantseva–Johanna Larsson 7–6(1), 6–2
Anastasia Pavlyuchenkova–Rebecca Peterson 6–3, 6–2
Margarita Gasparyan/Anastasia Potapova–Mirjam Björklund/Cornelia Lister  spelades ej

Sveriges gruppspelsmatcher

Ukraina–Sverige 1–2
Estland–Sverige 1–2
Bulgarien–Sverige 0–3

Visa det här inlägget på Instagram

Ryssland satte stopp för Sverige i dagens playoff-match. Hör kapten @mattias_arvidsson1981 efter förlusten.

Ett inlägg delat av Svenska Tennisförbundet (@tennis.se)

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS