Hoppa till sidans innehåll

Internationell utblick under inspirerande tränarträff

02 MAR 2018 11:31
Under Kungens Kanna & Drottningens Pris tog ett 35-tal tränare chansen att analysera och lära av Europas juniorelit.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2018 11:45

De två dagarna (1-2 mars) var en uppföljning på konferensen som hölls under fjolårets Davis Cup-match i Båstad under temat ”Hur utvecklar vi framtidens tävlingsspelare i klubbmiljön?”.

Vid sidan av att följa upp de frågor som lyftes i höstas låg fokus på att granska, analysera och diskutera spelet när flera av Europas bästa 14-åringar tävlade i Kungl. tennishallen. Magnus Norman, tidigare världstvåa och årets tränare på ATP-touren 2016, och Davis Cup-kapten Johan Hedsberg deltog i diskussionerna och delade med sig av sina erfarenheter.
– Väldigt inspirerande att få träffa alla kunniga tränare och se bra tennis. Jag har fått bra inputs och märker vad vi behöver arbeta med hemma i vår klubb med våra spelare. Hårt arbete, helt enkelt. Jag tar med mig massa saker efter det här, säger Matilda Ackered, tränare Danderyds TK.
– Jag är jättenöjd. Det jag tyckte var bra var att vi fokuserade på tennisen och spelet, det vi alla håller på med dagligen på banan, och inte så mycket runtomkring. Det i kombination med att se Europas bästa 14-åringar gjorde det till en jättebra träff, säger Per-Erik Granath, Helsingborgs TK. 

Träffen arrangerades av Svenska Tennisförbundet i samarbete med KLTK.


Johan Hedsberg.


Peter Rejmer gav en uppdatering om datainsamlingen från världstennisen på junior- och seniorsidan.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK