Hoppa till sidans innehåll

Klart: Davis Cup får nytt format

16 AUG 2018 19:25
Nästa år spelas Davis Cup i ett nytt VM-format. Det beslutades under Internationella tennisförbundets årsmöte under torsdagen.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2018 19:48

71 procent av rösterna innebar tillräcklig majoritet för förslaget. Från och med nästa år kommer elitdivisionen i Davis Cup att spelas som en säsongsavslutande turnering under en vecka i november, i stället för dagens format med hemma- och bortamatcher fyra helger över hela kalenderåret.  
– Det här är ett positivt steg för sporten och mycket bra för svensk tennis. Det nya Davis Cup-formatet innebär att turneringen får alla förutsättningar att återta sin position inom världstennisen och på sikt få samma uppmärksamhet som Grand Slam-turneringarna. Våra spelare får spela om betydligt mer prispengar och vi får utökade medel till vår verksamhet – ”win-win”, säger Thomas Wallén, ordförande i Svenska Tennisförbundet.

Det nya formatet innefattar också en kvalomgång med hemma-/bortamatcher i februari där 24 nationer deltar. Tolv kvalvinnare kvalificerar sig för finalveckan dit de fyra semifinalisterna från föregående år samt två wildcards är direktkvalificerade.
18-24 november gör de 18 nationerna upp i ett gruppspel följt av kvartsfinaler, semifinaler och final. Landskamperna består av två singelmatcher och en dubbel och avgörs i bäst av tre set.

Läs mer på daviscup.com


Thomas Wallén, SvTF David Haggerty, ordförande i ITF, och Christer Sjöö, SvTF.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS