Hoppa till sidans innehåll

Klart för herrarnas SM-final

30 NOV 2018 21:36
Upsala TK mot Fair Play TK. De två klubbarna gör upp om SM-guldet på herrsidan nästa söndag (9/12).
  • Uppdaterad: 30 NOV 2018 21:36

Det står klart efter en spännande sista omgång i herrarnas elitserie som avgjorde både topp- och bottenstriden.

Förutsättningarna var klara för Upsala TK inför serieavslutningen – seger i toppmötet med GLTK krävs för att vara säkra på en finalplats. 
2014 års guldvinnare lyckades med uppgiften och är klar för en ny final efter 5–1 på hemmaplan. Ställningen var 1-1 efter dubblarna. Lucas Renard och Marcel Zimmermann kopplade greppet för UTK i de inledande singlarna genom varsin vinst i matchtiebreak. Daniel Berta slog sedan in den avgörande matchbollen mot Nicklas Timfjord, innan Boy Westerhof fastställde slutresultatet. 
Seriesegern innebär hemmafördel i finalen söndag 9 december. 

Fair Play TK avslutade serien på bästa sätt. 6–0 mot Elfsborg Tennis i Fair Play-stadion innebar att Malmölaget tog sig förbi GLTK och därmed säkrade den andra finalplatsen. I hemmalaget gjorde Frederik Nielsen sitt första framträdande för säsongen. I rampljuset stod också på Pablo Figueroa, som i sin sista hemmamatch hyllades för sina 14 säsonger i klubben. Elfsborg Tennis slutar fyra i tabellen efter en fin säsong. 

Inför den sista omgången hade serieledande GLTK ett grepp om finalplatsen. För tredje säsongen i rad var göteborgarna inblandade i en toppstrid som kom att avgöras efter matchräckning. På samma poäng som Fair Play TK, men med sämre matchfacit, slutar GLTK på bronsplats. 

Ymerbröderna och ”Pim-Pim” hjälpte SALK säkra nytt kontrakt

Med en enda seger placerade sig SALK under nedflyttningsstrecket inför slutomgången. Då mönstrade stockholmsklubben ett urstarkt lag: Davis Cup-spelarna Elias och Mikael Ymer, forne världsnian Joachim ”Pim-Pim” Johansson och Karl Friberg. 
Seger 4–2 i måstematchen mot Örebro TK på bortaplan innebar säkrat kontrakt. Örebro TK som gjort en fin debut i elitserien tvingas till nedflyttning. 

Allmänna TK Lund var klara för division 1 redan före fredagens match. Laget avslutade serien med förlust borta mot fjolårsfinalisten Solna TK, som genom 5–1-segern blir femma i tabellen.

Damernas SM-final spelas nu på söndag mellan Fair Play TK och Helsingborgs TK klockan 13.00 i Malmö.

 

Elitserien, herrar: Omgång 7 av 7
Upsala TK–GLTK 5–1
Solna TK–Allmänna TK Lund 5–1
Örebro TK–SALK 2–4
Fair Play TK–Elfsborg Tennis 6–0

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS