Hoppa till sidans innehåll

KLTK upp på finalplats

20 NOV 2018 21:58
Det blir en spännande slutspurt i damernas elitserie. I omgång fem av sju bytte KLTK och Helsingborgs TK plats i tabelltoppen – på lördag möts finalkandidaterna.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2018 21:58

Den femte omgången kan inte summeras riktigt än (SALK och Fair Play TK möts på onsdagen) men när tre av fyra matcher spelats har förflyttningar skett i både toppen och botten av tabellen.
Fyra poäng återstår att spela om, och lika många skiljer i skrivande stund mellan final- och nedflyttningsplats. Med andra ord – en intressant serieavslutning är att vänta.  

KLTK:s damer har plockat poäng i fyra av fem matcher den här säsongen. I tisdagens hemmamatch blev laget numret för stort för nykomlingen Elfsborg Tennis. 5–1-resultatet på betyder att Kungliga kliver upp på finalplats. Lisa Zaar är en av seriens segerrikaste spelare såhär långt, obesegrad i singel (5–0) och därtill har hon vunnit tre av fem dubblar. 

Helsingborgs TK får kliva ner från andraplatsen efter förlust borta mot Upsala TK. Dubblarna blev avgörande i UTK-hallen – hemmalaget vann båda – och i singlarna delade lagen på segrarna vilket innebar 4–2 för Upsala TK. 

Liksom UTK knappar Enskede LTK in på täten efter omgång fem. Nykomlingen Enskede tog säsongens andra vinst i bortamötet med Tabergsdalens TK (4–2).

Fair Play TK är fortsatt etta i tabellen med en match mindre spelad. Kan SALK hota mästarna i onsdagens match i Salkhallen? På onsdagen går även herrarnas elitserie omgång fyra av stapeln. 

 

Elitserien, damer: Omgång 5 av 7
Upsala TK–Helsingborgs TK 4–2
Tabergsdalens TK–Enskede LTK 2–4
KLTK–Elfsborg Tennis 5–1
21/11: SALK–Fair Play TK

 

Så spelas nästa omgång (24/11)
Enskede LTK–SALK
Helsingborgs TK–KLTK
Tabergsdalens TK–Fair Play TK
Elfsborg Tennis–Upsala TK

 

Så spelas sista omgången (26/11)
Upsala TK–Tabergsdalens TK
Enskede LTK–Helsingborgs TK
Fair Play TK–Elfsborg Tennis
KLTK–SALK

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS