Hoppa till sidans innehåll

Lindstedt och Eriksson optimistiska inför DC-mötet

30 JAN 2019 11:45
Jordskalvet skakade om svenskarna, men inget som stör uppladdningen inför helgens möte i Bogota. Om Robert Lindstedt spelar skriver han in sig i historieböckerna för evigt.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2019 11:45

Robert Lindstedt och Markus Eriksson sitter tillsammans vid ett av frukostborden på spelarhotellet. Innan det bär iväg på ännu en träning på matcharenan får vi en pratstund med två omskakade men samlade spelare. 
Några timmar tidigare skakades Bogota av flera jordskalv varav ett något större på skalan. 
– Vi hörde att det mätte 5,6 på richterskalan. Jag satt på hotellrummet när jag hörde hur det knakade i väggarna och förstod först inte vad det var. Sen tilltog det och jag förstod direkt att det var jordbävning. Vasen på bordet skakade, men hotellet står kvar så allt är lugnt nu, säger Robert Lindstedt som varit med om jordskalv förr i tennisens tjänst.
– En gång under US Open så skakade allt när jag satt i omklädningsrummet och även i Tokyo har jag varit med om samma sak. Man känner sig inte stor när det händer.

Hur är då statusen hos 41-åringen som kommer direkt från tävlingar i Brisbane, Sydney och senast Australien Open i Melbourne.
– Fysiskt är det bra, det är som det ska. Resultatmässigt kunde det gått bättre, men spelet har ändå känts bra. De två första veckorna i Australien var helt okej, men i Australien Open strulade vi till det för mycket. Tar man inte chanserna så...

 

Markus Eriksson spenderade sin försäsong i Spanien och det visade ju sig vara ett bra val. Han ställde upp i två 15 000-dollarstävlingar med en final och en semifinalplats som facit.
– Det kändes bra med tanke på att jag egentligen inte haft någon träningsperiod. Jag spelade semifinalen i Spanien på lördagen och reste på söndagen och chansade på en turnering i Uruguay eftersom jag kom in och det var nära Colombia. Men 20 timmars resa och både singel- och dubbelmatch redan på tisdagen blev för tufft. Jag kände mig som en zombie på banan. Det blev en för tuff omställning.

 

Robert Lindstedt har varit med och mött sydamerikanska lag förr i Davis Cup-sammanhang. När det kommer till Colombia så blir det dock att trycka ner en ny flagga i tenniskartan hos dubbelspecialisten.
– Jag har aldrig spelat mot dem, men jag har varit med och mött Argentina två gånger och Brasilien en gång.  

 

Huvudstaden Bogota ligger på 2 600 meters höjd i bergskedjan Anderna. Det påverkar förstås förberedelserna för det svenska Davis Cup-laget.
– Dessutom har det varit trycklösa bollar, så det är som att lära sig spela tennis på nytt. Banan har de gjort bra och förhoppningsvis blir underlaget hårdare ju närmare matcherna vi kommer. 

 

Robert Lindstedt har god chans att skriva in sig i historieböckerna efter helgens DC-match. Får han spela kan han kvittera ut ett Davis Cup Commitment Award. 
Hittills har elva svenska spelare genom historien antingen spelat 20 riktiga Davis Cup-matcher eller spelat totalt 50 matcher inklusive kval- och play off-matcher. 
– Jag hade koll på det och det är därför jag är här. Nej, det är förstås mest för att försöka hjälpa Sverige vinna. Jag har har siktat på att komma upp i 20 DC-matcher de senaste åren, men det är inget jag jagat speciellt. Jag tog ju ledigt nästan ett år, så med tanke på det så hade jag kunnat nå upp i rätt antal matcher tidigare. Förhoppningsvis lyckas jag nå målet nu, men framför allt att hjälpa till så att Sverige vinner. I så fall kommer jag nog spela en 21:e match också. 

”Robban” har en bra bild av motståndet som väntar på fredag och lördag. 
– Santiago Giraldo och Juan Sebastián Cabal har jag förstås bra koll på. ”Santi” såg riktigt bra ut på träningen igår.

Både Robert Lindstedt och Markus Eriksson ser dock optimistiskt på chanserna mot Colombia. 
– Det är klart att det blir tufft. Giraldo har varit med länge och han och de andra spelarna är vana vid de här omständigheterna. Men både Elias och Micke kommer från vinster på Challengertouren så i singelmatcherna ska vi ha bra chanser. Men dubbeln blir tuff. De har ett världspar, men jag tror ändå att vi ska ha en bra chans, säger Markus Eriksson.

Sverige har redan hunnit med flera träningspass och som vanligt är stämningen god i det svenska laget.
– Det är roligt och positivt och vi skrattar mycket. Mycket handlar också om att anpassa oss vid förhållandena här, för det är väldigt annorlunda. Jag ser redan fram emot matchen, säger Robert Lindstedt.

Här är de elva svenska spelare som hittills nåt upp till Davis Cup Commitment Award: 
Ove Bengtsson, Lennart Bergelin, Jonas Björkman, Björn Borg, Sven Davidsson, Stefan Edberg, Anders Järryd, Torsten Johansson, Jan-Erik Lundqvist, Ulf Schmidt och Mats Wilander.

Se matchen gratis på tennisplay.se 

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS