Hoppa till sidans innehåll

Lottningen klar - nedräkningen har börjat

31 JAN 2019 19:09
Matcherna i Davis Cup-mötet Colombia-Sverige är lottade. Att prata favoritskap går inte, menar Mikael Ymer och Johan Hedsberg.
  • Uppdaterad: 31 JAN 2019 19:09

Foto: ITF/Sergio Llamera 

 

Lottningen inför mötet med Colombia är klar. I bilen på väg mot hotellet funderar Mikael Ymer (194:a i världen), över det som väntar. För hans del gäller möte med Daniel Galán, som ligger några platser efter honom på rankingen.

– Jag har inte så bra koll på honom, men jag ska prata med Elias och Johan under middagen i kväll. De har bättre koll på honom. De har Giraldo som varit en topp 30-spelare och de har ett dubellpar som är femma i världen. Men man kan inte prata favoritskap när det gäller Davis Cup, för plötsligt slår någon på topp 300 någon betydligt högre rankad spelare. Portugal var favoriter mot oss i Stockholm, men vi vann matchen. Vi lägger inte fokus på det utan tar det som det kommer, säger Mikael.

 

 Foto: ITF/Sergio Llamera 

 

Så här lottades matcherna som spelas fredag-lördag och som sänds live på Tennisplay.se:

Fredag från klockan 22.00 (svensk tid):

  • Santiago Giraldo - Elias Ymer
  • Daniel Galán - Mikael Ymer

Lördag från klockan 18.00 (svensk tid):

  • Juan Sebastián Cabal/Robert Farah - Robert Lindstedt/Markus Eriksson
  • Daniel Galán - Elias Ymer
  • Santiago Giraldo - Mikael Ymer 

Kapten Johan Hedsberg tycker att det var en väntad lottning.
– Utifrån det vi sett så var det här rimligt. Jag kan varken se något negativt eller positivt med lottningen. Nu tar vi det här utifrån det vi fick.

Kan man peka ut någon nyckelmatch egentligen?
– Det kan låta klyschigt, men varje match är viktig. Vi får ta oss an fredagen så får vi se hur det ser ut inför lördagen. Vi har ett bra lag, men det har utan tvekan de också. Den höga höjden spelar in, men inget vi kan gå och fundera på. Nu måste vi hantera det på bästa sätt och det tycker jag att killarna har gjort bättre och bättre för varje dag som gått här. 


Mikael Ymer tog för ett par veckor sedan sin första titel på Challengertouren (i Nouméa) och tycker själv att han är i bra form. Sydamerika är dock ny tennismark för 20-åringen.
Den höga höjden har varit kännbart öven för honom.
– Det påverkar andningen, samtidigt som det är på grus. Det är bra att vi kom i tid så att vi har kunnat anpassa oss så bra som möjligt. Det är svårspelat och svårt att kontrollera bollen, men man får acceptera det och alla spelarna har förstått det nu.

 

Att åter få dra på sig landslagsdressen och representera Sverige är något han alltid drömt om.
– Ja, det gjorde jag redan som liten. Det är alltid emotionellt och exalterande, säger Mikael.

Bilen närmar sig spelarhotellet där lunch väntar. På torsdagseftermiddagen lokal tid väntar träning och på kvällen middag och genomgång.
– Vi kör uppvärmning på fredagen och sen drar det äntligen igång. Det ska bli skönt, konstaterar Johan Hedsberg. 

 

Foto: ITF/Sergio Llamera  

 

Matcherna spelas i bäst av tre set, på grus inomhus i Colombias huvudstad Bogotá. 
Segraren kvalificerar sig för det nya slutspelet i november – Davis Cup Finals – där 18 nationer deltar: 12 kvalvinnare, de fyra semifinalisterna från 2018 års turnering (Frankrike, Kroatien, Spanien, USA) samt Argentina och Storbritannien som tilldelats varsitt wildcard.

 

DC-lagets sex raka segrar

Tunisien–Sverige 2–3 
Turkiet–Sverige 1–4
Sverige–Litauen 5–0
Ukraina–Sverige 2–3
Sverige–Portugal 3–2
Schweiz–Sverige 2–3

Alla matcher sänds live på Svenska Tennisförbundets tv-kanal Tennisplay.se och går också att se i Tennisplay-appen (finns för både Android, iPhone och Apple TV 4). Sändningarna är gratis, endast enkel registrering krävs. Kommentator är Johan Porsborn.

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS