Hoppa till sidans innehåll

Magnus Norman leder ny satsning på tränare

2017-11-29 16:00
Nu får svenska tennistränare en unik möjlighet att ta nästa steg i sin utveckling. Nästa år startar Svenska Tennisförbundet ett tränarteam under ledning av Magnus Norman.
  • Uppdaterad: 2017-11-29 16:13

Skräddarsydda utbildningsträffar, en internationell studieresa, möjligheten att jobba med Sveriges bästa juniorer och ett mentorsprogram är beståndsdelarna i projektet.

Ledare för satsningen blir Magnus Norman, tidigare världstvåa, Grand Slam-finalist, Davis Cup-vinnare och efter spelarkarriären en framgångsrik tränare. Norman leder det nya projektet tillsammans med Fredrik Hörnell och Peter Rejmer från Svenska Tennisförbundet.
– Det ska bli jätteroligt. Jag ser fram emot att lära känna lite fler tränare i Sverige och att vi ska kunna utvecklas tillsammans och lära av varandra, säger Norman.

De senaste åren har Magnus Norman varit ett av de hetaste tränarnamnen på ATP-touren. 2013 tog han över som tränare för schweizaren Stan Wawrinka, ett samarbete som avslutades efter årets säsong och som bland annat resulterade i tre Grand Slam-titlar. Dessförinnan coachade han Robin Söderling som under Normans ledning nådde final i Franska Öppna två år i rad.
Förra året utsågs svensken till årets tränare på ATP-touren, framröstad av sina tränarkollegor.
– Jag hoppas bidra till teamet med mina erfarenheter från kanske främst de sista fyra åren med Stan på högsta nivå, men även också som tidigare spelare, säger Norman.

"Man blir aldrig fullärd"

Att skaffa sig erfarenheter utanför sin hemmamiljö ser Norman som en viktig del i en tränares utveckling.
– Det är a och o. Det vet jag inte minst själv. Det är lätt att bli hemmablind, att säga ”vi gör bra saker här”, men det är otroligt viktigt att ha örat nära rälsen och se vad som händer internationellt. Hur spelar de bästa juniorerna och hur står vi oss jämfört med dem? Det är extremt, extremt viktigt.

Svensk tennis har en historia av flera framgångsrika teamsatsningar för spelare. På frågan om teamsatsningar är något som behövs även för tränare svarar Norman:
– Oh, ja! Jag har alltid haft mentorer runt omkring mig i min roll som tränare. Jag tror att man verkligen måste förstå att man aldrig blir fullärd. Man kan alltid lära av alla kategorier av tränare. Jag försöker därför alltid vara väldigt lyhörd och jag hoppas att alla vi i teamet ska vara det så att vi kan hjälpa och utveckla varandra.

Vilka hoppas du söker till teamet?
– Jag hoppas framför allt att det är tränare som har passion och vilja, som har en drivkraft att bli bättre i sitt yrke som tennistränare. Och också de som gärna vill dela med sig och som är lyhörda, tar åt sig kunskaper och är ödmjuka inför att man kanske inte kan allting.

Vill du ansöka eller veta mer? Klicka här för mer information och länk till ansökan, som är öppen till och med 15 december.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS


ANNONS

”RIG