Hoppa till sidans innehåll

”Många bra lag – det blir en jämn serie”

15 NOV 2018 23:03
Tre lag har full pott efter två spelade omgångar i herrarnas elitserie: Fair Play TK, GLTK och Elfsborg Tennis.
  • Uppdaterad: 15 NOV 2018 23:03

De senaste åren har GLTK varit med och fajtats i tabelltoppen i herrarnas elitserie. Även i år har göteborgarna inlett serien starkt.
Säsongens andra vinst kom borta mot SALK, som kom till start med Milos Sekulic, Jonas Eriksson Ziverts, dansken Andreas Bjerrehus, Jacob Adaktusson och Carl Gustafsson medan gästerna matchade Davis Cup-spelaren Markus Eriksson, Christian Samuelsson, Nicklas Timfjord, John Hallquist Lithen och Oliver Johansson.
Ställningen var 1–1 efter dubblarna. Därefter vann Göteborgslaget tre av fyra singlar och fastställde segersifforna till 4–2.
– Vi gjorde det riktigt bra i dag. SALK hade ett väldigt starkt lag, starkare än vad de hade förra matchen. Att vi lyckades vinna då är bra gjort. Alla är nöjda, vi har fått en bra start, säger Markus Eriksson.

2016 tog GLTK silver och i fjol var laget nära en ny final, men missade guldmatchen med minsta möjliga marginal (matchräkning).
– Vi siktar på final, som vi alltid gör. Men det blir en jämn serie, det är många bra lag, säger Eriksson, som tycker det är svårt att sia om hur toppstriden kommer att se ut:
– Det är många spelare jag inte känner till i år, många lag som har utländska spelare. Till exempel har Solna fler spelare jag inte känner till och Örebro har jag inte så stor koll på men jag har ju sett att de har börjat bra. Så det är lite svårt att veta. Fair Play blir tuffa som vanligt, de har väldigt brett lag, säger Eriksson.

Regerande mästaren Fair Play TK har inlett säsongen med två hemmamatcher och tog en övertygade vinst mot Upsala TK under torsdagen. Fransmannen Florian Lakat debuterade för hemmalaget som vann med 6–0. I segerlaget ingick också Filip Bergevi, André Göransson, Isak Arvidsson och Pablo Figueroa.
– Vi är otroligt nöjda och glada med starten på årets elitserie. Nu gäller det att blicka framåt och försöka prestera lika bra i våra bortamatcher. Närmast spelar vi mot SALK på bortaplan och det kommer inte bli någon lätt uppgift, men vi kommer vara redo, säger Robin Borg, lagledare i Fair Play TK.

Fjolårsfinalisten Solna TK står fortsatt utan poäng efter två spelade omgångar. Nykomlingen Örebro TK – som var ytterst nära att kryssa mot Fair Play i premiären – fick fira klubbens första elitserieseger någonsin efter 4–2 hemma i Backahallen. Två av matcherna, förstadubbeln och tredjesingeln, gick till avgörande matchtiebreak av vilka hemmalaget vann båda.

Efter premiärvinsten mot SALK följde Elfsborg Tennis upp med en ny seger, mot Allmänna TK Lund. Boråslaget vann med 5–1 i Victoriastadion. ATL står liksom SALK och Solna TK på noll poäng i tabellen.

 

Elitserien, herrar: Omgång 2 av 7
Örebro TK–Solna TK 4–2
Allmänna TK Lund–Elfsborg Tennis 1–5
Fair Play TK–Upsala TK 6–0
SALK–GLTK 2–4

 

Så spelas nästa omgång (18/11)
Upsala TK–Allmänna TK Lund
GLTK–Solna TK
SALK–Fair Play TK
Örebro TK–Elfsborg Tennis

 

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS