Hoppa till sidans innehåll

Mästarna klara – fyra lag har chans på andra finalbiljetten

24 NOV 2018 18:16
Fair Play TK:s damlag är klart för nionde raka SM-finalen efter ännu en suverän elitseriesäsong. I måndagens serieavslutning avgörs vilken klubb som utmanar om guldet.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2018 18:16

Med en omgång kvar att spela har Fair Play TK säkrat både finalbiljett och seriesegern (hemmafavör i finalen). Malmölaget har dominerat under årets elitseriesäsong – 32–4 i matcher (!) – och lördagens möte med Tabergsdalens TK var inget undantag.
Cornelia Lister, Anya Morgina, Kajsa Rinaldo Persson, Malene Helgö, Frida Bostrand och Sydney Berlin ingick i laget som vann med 6–0.

– Jag är mycket nöjd med dagens insats. Det är aldrig lätt att spela de här bortamatcherna, och det gäller att hålla fokus hela vägen för att kunna göra bra ifrån sig. Nu ska vi åka hem och träna för att sedan lägga all energi på SM-finalen på hemmaplan, men först väntar den avslutande hemmamatchen mot Elfsborg på måndag, säger lagledaren Mervana Jugic Salkic.

Nästa helg (söndag 2 december) spelar klubben om femte raka SM-guldet på damsidan. Vilka som står på andra sidan nätet avgörs i måndagens sjunde och sista omgång.


Fördel Helsingborgs TK efter 6–0 i toppmötet

Helsingborgs TK med Johanna Larsson i spetsen kopplade grepp om finalplatsen i toppmötet med KLTK (6–0) på hemmaplan. Kommer de sexfaldiga mästarna att nå sin första SM-final på fyra år? Efter fjärde segern (samtliga på hemmaplan) i årets elitserie har Helsingborgs damer avgörandet i egna händer inför sista omgången mot Enskede LTK.
– Skön och viktig seger i dag. Det är såklart en väldigt stor fördel med Johanna som spelar bra och öser på i dag, och tar också stort ansvar i laget. 

– Nu går vi såklart för finalen. Vi har en tuff bortamatch i sista omgången mot Enskede men ska göra allt vad vi kan nu när vi har möjligheten och hoppas att det räcker till final. Det känns väldigt skoj framför allt för de yngre tjejerna som får vara med när det drar ihop sig, säger lagledaren Mattias Arvidsson.

Fördel Helsingborgs TK – men ytterligare tre lag har chans på final när två poäng återstår att spela om. Närmaste utmanare bakom HTK (8) är Upsala TK och KLTK (7). Enskede LTK (6) har också en liten möjlighet att nå final.

Helsingborgs TK och Enskede LTK möts i seriens sista omgång. Nykomlingen Enskede kryssade i lördagens Stockholmsderby mot SALK som inleddes med att lagen knep varsin seger i dubblarna. Efter 2–2 i singlarna delade lagen på poängen. Samtliga SALK:s tre matchvinster kom i avgörande matchtiebreak.

Omgångens tredje 6–0-resultat noterades i Borås till fjolårsfinalisten Upsala TK:s favör. Efter segern mot nykomlingen Elfsborg Tennis lever hoppet om en ny final för UTK som möter Tabergsdalens TK på måndag.

I kampen om förnyat kontrakt har SALK (5 poäng) bäst utgångsläge inför sista omgången där laget möter KLTK. Tabergdsdalens TK (3) placerar sig under nedflyttningsstrecket tillsammans med nykomlingen Elfsborg Tennis som står utan poäng och kommer att åka ur serien.

Herrarnas elitserie fortsätter på söndag med omgång 5 av 7.

 

Elitserien, damer: Omgång 6 av 7

Tabergsdalens TK–Fair Play TK 0–6
Helsingborgs TK–KLTK 6–0
Elfsborg Tennis–Upsala TK 0–6
Enskede LTK–SALK 3–3

Så spelas sista omgången (26/11)

Upsala TK–Tabergsdalens TK

Enskede LTK–Helsingborgs TK 

Fair Play TK–Elfsborg Tennis

KLTK–SALK

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS