Hoppa till sidans innehåll
Foto: Senad Honic Cornelia Lister, Fair Play TK.

Mästarna till ny final – hett toppmöte väntar

22 NOV 2016 21:38
Med två omgångar kvar att spela är Fair Play TK:s damer klara för SM-final. Mycket talar för att de regerande mästarna gör upp med SALK om guldet.
  • Uppdaterad: 22 NOV 2016 22:18

Det står klart efter måndagens och tisdagens matcher i damernas elitserie. Fair Play TK leder elitserien på samma poäng (10) som SALK före GLTK (6) inför de två avslutande omgångarna – det vill säga fyra poäng kvar att spela om.

Fair Play TK vann 6–0 hemma mot Helsingborgs TK, som saknade Sverigeettan Johanna Larsson i laget, och har nu imponerande 28–2 i matcher i årets serie. En matchskillnad (+26) som gör att mästarna redan nu har säkrat finalplatsen oavsett hur det går i serieavslutningen. Malmölaget jagar nu seriesegern som innebär hemmaplansfördel i matchen om guldet.

SALK:s damer med Susanne Celik i spetsen tog två viktiga poäng genom 5–1 mot Upsala TK på hemmaplan. Den sjufaldiga svenska mästaren SALK jagar sitt första guld sedan 2006 och är efter femte raka segern så gott som klar för final. På lördag möts seriens två obesegrade lag i Salkhallen.

GLTK slog Lidköpings TK med 5–1 och har fortfarande en teoretisk chans att ta andraplatsen i årets serie – men har inte avgörandet i egna händer. Göteborgslaget måste slå både Tabergsdalens TK och Näsbyparks TK samtidigt som SALK inte får ta poäng. Om två lag hamnar på samma poäng är det matchskillnad som avgör.

En match återstår i den femte omgången. På onsdag möts Tabergsdalens TK (2 poäng) och Näsbyparks TK (0).

Därefter väntar en högintressant sjätte och näst sista omgång mellan SALK–Fair Play TK, Upsala TK–Helsingborgs TK, Tabergsdalens TK–GLTK och Lidköpings TK–Näsbyparks TK.

Sista omgången spelas 28 november. Därefter möts seriens två bästa lag i SM-final den 4 december.

Elitserien, damer: Omgång 5

SALK–Upsala TK 5–1
Fair Play TK–Helsingborgs TK 6–0
GLTK–Lidköpings TK 5–1
Tabergsdalens TK–Näsbyparks TK (spelas onsdag 23 november)

► Tabeller, resultat och program

Herrarnas elitserie fortsätter på onsdagen med spel i fjärde omgången.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS