Hoppa till sidans innehåll

Ny färdriktning visar vägen – klubbades igenom vid årsmötet

22 APR 2017 13:51
Tennis – en levande idrott, för livet, hela livet. Så lyder den nya parollen för svensk tennis.
  • Uppdaterad: 24 APR 2017 13:58

Den nya visionen, tillsammans med svensk tennis gemensamma strategier, värderingar och målsättningar, utgör grundpelarna i Färdriktning Svensk Tennis 2020, som klubbades igenom vid lördagens årsmöte i Båstad. Färdriktningen beskriver den väg som svensk tennis ska vandra under de närmsta fyra åren och syftet är att den ska användas som en plattform och inspiration på alla nivåer: klubb, region och förbund.

Årsmötet antog också Svenska Tennisförbundets färdplan som beskriver hur tennisförbundet kommer att arbeta med att påverka utfallet av färdriktningen, bland annat genom fem stora satsningar som ska genomföras 2017–2018.
– Det känns bra att ett enat årsmöte står bakom vår nya färdriktning och färdplan. Arbetet med att genomföra den görs till största del ute i klubbarna. Vi har skapat ett ömsesidigt förtroende för varandra vilket är en förutsättning för att vi ska lyckas. Styrelsen är glada för det fortsatta förtroendet och ser framemot ett fortsatt starkt samarbete med våra medlemmar för att göra svensk tennis bättre på alla plan, säger Thomas Wallén, som får fortsatt förtroende som styrelseordförande då han valdes på ett år.

Styrelseledamöterna Kenneth Bergbom, Alexander Hartman och Henrik Mitelman stod i tur för omval och valdes på två år.

Utmärkelser delades ut till: Visby TK (Mackes trofé, för särskilt framgångsrikt ungdomsarbete), Fair Play TK (bästa klubb i SM och Åke Erikssons vandringspris till Sveriges största tennisklubb), Lidingö TK (Åke Erikssons vandringspris till Sveriges näst största tennisklubb) och Dan Rastland, ordförande i Tennis Stockholm (Svenska Tennisförbundets Förtjänstmärke med Bronskrans).
Anders Rydberg, som vid 2016 års årsmöte utsågs till hedersledamot och tilldelades Silverplaketten, fick ta emot sina utmärkelser i Båstad.

Årsmötet biföll Tennis Stockholm, SALK och KLTK:s motion gällande att uppdra till styrelsen att tillsätta en arbetsgrupp för att se över hur spelarövergångar mellan klubbar kan regleras.

Årsmötesdeltagarna samlades på fredagen för en uppskattad konferens med fokus på färdriktningen och färdplanen. Programmet innehöll såväl en utblick i tennisvärlden som inblick på föreningsnivå med exempel hur våra strategier kan omsättas i klubbarna. Ed Willis, Sports Marketing Surveys Inc., presenterade statistik och trender för hur tennisen mår i världen medan Gustavsbergs TK, KLTK, och Svedala TK, gav en inspirerande inblick i sina verksamheter.


Christer Sjöö, SvTF, med Henrik Johansson och Simon Kornowski, Visby TK.


Dubbla utmärkelser för Janne Immonens Fair Play TK.


Lidingö TK:s Peter Hjort tog emot  Åke Erikssons vandringspris till Sveriges näst största klubb i SM.

Dan Rastland tilldelades Svenska Tennisförbundets Förtjänstmärke med Bronskrans.


Anders Rydberg tog emot Silverplaketten, SvTF:s högsta utmärkelse.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS