Hoppa till sidans innehåll

Nyhet! Nu förändrar vi JSM ute

12 OKT 2018 16:28
Här är nya junior-SM utomhus! 2019 går startskottet för JSM Race – en rad deltävlingar som leder till ett slutspel där Sveriges bästa juniorer gör upp om medaljerna.
  • Uppdaterad: 12 OKT 2018 16:28

– Det känns jättespännande. Det har länge diskuterats hur vi kan förlänga utomhussäsongen på grus och hur vi kan göra de inhemska tävlingarna ännu mer attraktiva för spelarna. Därför känns det nya upplägget som rätt steg, vi tror att det kommer skapa ännu större intresse för JSM. Samtidigt får vi ett mästerskap där spelarna får spela fler och jämnare matcher, säger Henrik Odervall, Svenska Tennisförbundet.

JSM Race pågår under perioden maj-augusti och kommer nästa år att bestå av sammanlagt 36 deltävlingar i de olika åldersklasserna:

  • 14 år: 16 deltävlingar
  • 16 år: 12 deltävlingar
  • 18 år: 8 deltävlingar

I månadsskiftet augusti-september möts de främsta spelarna i sommarens JSM Race i en högklassig turnering som avgörs i gruppspel + slutspel. De som kvalificerar sig för slutspelet i singel är samtliga klass-segrare i JSM Race och därefter de spelare som samlat flest poäng under hela racet.

2019 går slutspelet av stapeln i Båstad där 32 spelare deltar i 14-årsklassen, 24 spelare i 16-årsklassen och 16 spelare i 18-årsklassen. Samtliga spelare är även kvalificerade för dubbelslutspelet som går av stapeln samtidigt.

Tävlandet är ett av fokusområdena i svensk tennis gemensamma färdriktning. Nästa år förändras också rankingsystemet, något du kan läsa mer om här. 

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS