Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt Helmersson

Nytt kryss för GLTK i jämn serie: ”Närmare att vinna...”

20 NOV 2016 18:41
Efter tre omgångar i herrarnas svårtippade elitserie står fyra lag obesegrade: Solna TK, Fair Play TK Upsala TK och GLTK. ”Blir riktigt spännande i de sista omgångarna”, säger Markus Eriksson som hoppas på att hans GLTK kan ta en finalplats.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2016 19:07

Två av fyra matcher slutade oavgjort i helgens omgång av årets elitserie, som klubbarna själva beskriver som tuffare än på många år.

Efter 3–3 mot Fair Play TK tidigare i veckan åkte GLTK till Uppsala och tog poäng av ytterligare ett topplag. Göteborgarna kryssade mot Upsala TK efter 1–1 i dubblarna och 2–2 i singlarna.
UTK hade förstärkt laget med Boy Westerhof. Holländaren vann både i singel och dubbel och båda gångerna stod Markus Eriksson på andra sidan nätet. I dubbeln var Westerhof/Chovjka starkast i matchtiebreak och i singeln vann Westerhof 7–6, 6–3 – efter 15–13 i första sets tiebreak.
– Det är små marginaler mot alla i den är serien. Man måste steppa upp när det gäller vilket jag inte gjort än så länge, säger GLTK:s nyförvärv Markus Eriksson.
– Serien är stentuff, precis som vi visste på förhand. Jag tycker att vi har varit närmare att vinna både mot Fair Play och Uppsala men vi har mött två riktigt starka uppställningar så att ta poäng mot båda lagen är bra gjort.

Om lagets finalchanser säger Eriksson:
– Jag tycker att de är väldigt bra i och med att vi har så pass bred trupp. Vi står inte och faller med fyra spelare utan har sju-åtta stycken som kan spela. Det kommer att bli riktigt spännande att se vilka som presterar i de sista omgångarna.

Solna TK toppar tabellen

GLTK har fjärdeplatsen i elitserien, en poäng bakom Solna TK, Upsala TK och Fair Play TK. Solna TK fortsätter att toppa tabellen efter 3–3 i Solna Tenniscenter mot nykomlingen Trollbäckens TK. Gästerna vann båda matcherna som gick till avgörande matchtiebreak.

Regerande mästaren Fair Play TK säkrade säsongens andra seger hemma mot KLTK. Matchen, som livesändes inför 700 besökare på hemmalagets Facebooksida, slutade 5–1. I segerlaget spelade Isak Arvidsson, Daniel Appelgren, Pablo Figueroa och Martin Pedersen.

KLTK:s bortaförlust innebär att laget fortsatt står utan poäng liksom nykomlingen ATL, som nollades av SALK på hemmaplan. SALK med Sverigeettan Elias Ymer i spetsen fick fira säsongens första seger i herrarnas elitdivision.

Elitserien, herrar: Omgång 3

Fair Play TK—KLTK 5–1
ATL Lund—SALK 0–6
Solna TK–Trollbäckens TK 3–3
Upsala TK–GLTK 3–3

Så spelas nästa omgång (23/11)

GLTK–Solna TK
Upsala TK–Trollbäckens TK
SALK–Fair Play TK
KLTK–ATL Lund

► Klicka här för tabell, resultat och spelprogram

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK