Hoppa till sidans innehåll
Foto: AELTC/Chris Raphael

Ny Wimbledon-succé för Olsson – försvarade titeln

15 JUL 2018 15:17
Tredje raka Wimbledonfinalen – andra raka titeln. På söndagen vann Stefan Olsson karriärens andra Grand Slam-titel i singel.
  • Uppdaterad: 15 JUL 2018 19:16

Wimbledon + Stefan Olsson är en lyckad kombination. 2016 nådde Falu TK-spelaren en historisk final på gräset när det för första gången någonsin spelades singel i rullstolstennisklassen. I fjol stod svensken för en ännu större prestation när han blev förste svensk att vinna en Grand Slam-titel i singel. Han hade sedan tidigare två i dubbel, varav en i Wimbledon.

Nu kan han lägga ytterligare en Wimbledontitel till meritlistan.

Svensken vann finalreprisen från i fjol mot argentinaren Gustavo Fernandez med 2–1 i set. Segersifforna skrevs till 6–2, 0–6, 6–3.
– Det känns alltid fantastiskt att spela här, jag spelar alltid extra bra. Jag är superexalterad och hoppas att jag kan fortsätta såhär.
– Det här är nog en av de bästa finalerna man kan få på gräs. Han är en otrolig spelare som aldrig ger upp, det visade han i andra set, säger Olsson i segerintervjun.

I lördagens dubbelfinal fick Olsson och belgaren Joachim Gerard se sig besegrade mot britterna Gordon Reid och Alfie Hewett, som vann sin tredje raka Wimbledontitel ihop (6–1, 6–4).

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS