Hoppa till sidans innehåll
Foto: Linda Carlsson

Peterson slog OS-vinnaren – klar för WTA-kvartsfinal: "Ska ge allt jag har"

01 MAR 2018 17:31
Först 39-rankade Alizé Cornet. Sedan fick också regerande olympiska mästaren Monica Puig se sig besegrad mot Rebecca Peterson i Acapulcos WTA-tävling.
  • Uppdaterad: 01 MAR 2018 17:34

Sverigetvåan kvalade in till turneringen och tog tidigt på torsdagen svensk tid sin fjärde raka matchvinst i Acapulco.
En segerrad som imponerar. Samtliga matcher har Peterson vunnit utan setförlust, och i båda matcherna i huvudtävlingen hon besegrat topp 80-rankat motstånd.

Dagen efter en av karriärens tyngsta skalper slog 22-åriga Peterson ut guldvinnaren i Rio-OS: 80-rankade Monica Puig. Peterson var stark i de egna servegamen, räddade den enda breakboll hon hade emot sig och säkrade kvartsfinalplatsen genom setsifforna 6–1, 6–4.
– Jag tycker att jag har spelat bra än så länge, samtidigt som jag tror att matcherna efter Australien har hjälpt mig mycket. Jag har tidigare varit väldigt seg att komma igång första månaderna av året. Det handlar också om att få matcher mot dessa spelare och jag tycker att jag hanterar det mycket bättre än tidigare.
– Acapulco är väldigt fint och tävlingen är välorganiserad så det finns inte mycket att klaga på denna veckan, säger Peterson.

I kvartsfinalen, som spelas natten till fredagen, ställs Peterson mot fjärdeseedade och 33-rankade Zhang Shuai. Kinesiskan leder inbördes möten med 1–0.
– Jag mötte henne i slutet av förra året så jag vet vad jag väntar mig, det är en annan tuff match. Jag ska bara fokusera på mitt och ge allt jag har, säger Peterson.

Sverigetvåans väg till kvartsfinal

Kval, omg 1: Peterson–Elitsa Kostova 7–5, 6–1
Kvalfinal: Peterson– Olivia Rogowska 6–2, 6–1
1:a omg: Peterson–Alize Cornet 6–2, 6–4
2:a omg: Peterson–Monica Puig 6–1, 6–4

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK