Hoppa till sidans innehåll
Foto: Steven Pisano

Peterson tog första Grand Slam-segern: "Speciellt"

28 MAJ 2018 15:41
Rebecca Peterson fortsätter att övertyga i Paris. Den svenska kvalvinnaren inledde huvudtävlingen med att slå ut 49-rankade Su-Wei Hsieh i raka set.
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2018 09:49

Via tre kvalmatcher tog 97-rankade Rebecca Peterson plats i Franska Öppnas huvudtävling för första gången. I debuten – hennes andra Grand Slam-match i karriären – tog hon en tung skalp.

På måndagen slog svenskan ut den högre rankade (45) och mer meriterade motståndaren Su-Wei Hsieh. 32-åringen från Taiwan är tidigare dubbelvärldsetta och i januari i år nådde hon åttondelsfinal i singel i Australian Open.
På sin andra matchboll säkrade svenskan en plats i andra omgången. 22-åringen från Järfälla vann med 6–4, 6–3.
– Givetvis jättekul! Jag har alltid tyckt om den här Grand Slamen, så det känns speciellt, säger Peterson efter debuten.
– Hon är en väldigt tuff och framför allt speciell motståndare att möta. Hon får en ofta att känna sig ganska dålig. Det var väldigt viktigt för mig att hålla mig kvar vid min spelplan som jag hade, att spela aggressivt helt enkelt, säger hon.

Tennislivet leker för Rebecca Peterson just nu. Förutom Grand Slam-framgången har svenskan nio raka matchvinster i bagaget, hon vann nyligen karriärens tyngsta singeltitel och är för första gången rankad bland de 100 främsta i världen. Efter måndagens seger placerar hon sig preliminärt kring en plats kring 70-strecket.
– Det är jättekul, framför allt att vara här och spela min första match i huvudtävlingen. Just nu ser jag bara fram emot nästa match, säger Peterson.

Nu väntar en ny spännande utmaning, mot 33-rankade rumänskan Mihaela Buzarnescu.
– Jag har mött henne tidigare, det har varit tuffa matcher och det kommer absolut inte att bli lätt. Jag ska göra så gott jag kan och förhoppningsvis spela bra tennis, säger Peterson.

Peterson kan få sällskap i andra omgången av en annan formstark svenska. Johanna Larsson, titelvinnare i Nürnberg förra veckan, spelar på tisdagen sin första match i Paris mot Bethanie Mattek-Sands. Då gör även kvalspelaren Elias Ymer entré i herrturneringen, mot Dudi Sela.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK