Hoppa till sidans innehåll

Roland Hansson fick internationell utmärkelse

2017-09-19 16:07
Roland Hansson har haft stor betydelse för tennisens utveckling, såväl i Sverige som internationellt. I samband med Davis Cup-matchen mot Litauen tog han emot Internationella Tennisförbundets utmärkelse ”Award for Services to the Game”.
  • Uppdaterad: 2017-09-20 16:11

Roland Hansson är en pionjär inom den svenska tränarutbildningen. Han var en av de första som utbildades vid tennislinjen på Idrottshögskolan och var därefter med och utformade tennisens tränarutbildning i Sverige. Han har utbildat spelare och ledare i en mängd olika länder, främst i Sydamerika, Asien och Afrika, och har också varit verksam inom ITF.  

I tennis-Sverige är Roland känd som den som tillsammans med Leif Dahlgren uppfann minitenniskonceptet. En succé som spred sig världen över och som än i dag används för att introducera sporten för nya utövare.

Som tränare har han bland annat coachat topp 10-spelare som Henrik Sundström, Mikael Pernfors och Catarina Lindquist.

De svenskar som mottagit ITF:s Award for Services to the Game är i tur och ordning: Jack Kotschack, Mats Hasselquist, Lennart Larsson, John-Anders "Jonte" Sjögren, Leif Dahlgren, Peter Wallenberg, Stig Ericson, Sofia Arvidsson och Roland Hansson.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS


ANNONS