Hoppa till sidans innehåll

SALK och Fair Play TK fortsatt obesegrade: ”Går för guld”

15 NOV 2016 21:56
Det närmar sig halvtid i damernas elitserie. Då har SALK och Fair Play TK skaffat sig ett litet försprång i tabellen. ”Man kan inte få en bättre start”, säger Susanne Celik efter SALK:s tredje seger.
  • Uppdaterad: 15 NOV 2016 22:22

Tisdagens elitseriemöte i Norrahammar mellan Tabergsdalens TK och SALK slutade 5–1 till gästerna. Men bakom de klara segersiffrorna döljer sig en jämnare fajt. Tre av matcherna gick till avgörande matchtiebreak – SALK vann samtliga.
Klubbens nyförvärv och toppnamn Susanne Celik bidrog till två av dagens segrar och Sverigetrean har nu vunnit samtliga sex matcher i årets elitserie. På förstasingeln besegrade hon Kajsa Rinaldo Persson (6–1, 6–4) som i förra elitserieomgången skrällde mot HTK:s Sverigeetta Johanna Larsson.
– Vi gjorde alla bra ifrån oss mot ett väldigt starkt lag, de slog ju Helsingborg senast. Jättekul att vi står som segrare i dag. Vi har tre segrar på tre matcher, man kan inte få en bättre start, säger Susanne Celik, som gör sin första säsong i högsta divisionen.
– Det är jättekul att få spela elitserien och speciellt att få göra det för SALK. Jag gillar verkligen att man spelar i lag och peppar varandra. Vi blir som en liten familj när vi spelar två matcher per vecka. Vi har roligt ihop och jag tror att det är en stor nyckel till framgång, säger hon.

Celiks mål i sin elitseriedebut: vinna guldet med sitt SALK.
– Vi förväntar oss att varje match kommer att bli jättetuff, du vet aldrig vilka spelare som lagen ställer upp med. Vi siktar på att gå för guldet men får ta en match i taget. Vägen till guldet är lång och mycket jobb återstår, men jag ska göra allt för att ta hem det här guldet med mina lagkamrater.

Mästarna övertygade

Några som också har siktet inställt på guld är Fair Play TK, som jagar tredje raka SM-titeln på damsidan. På tisdagen presenterade Malmöklubben ett av sina nyförvärv, Ema Burgic-Bucko, som spelade förstasingeln och andradubbeln mot GLTK. De regerande mästarna vann med klara 5–1 på bortaplan och toppar tabellen på sex poäng tillsammans med SALK.
– Det var hennes (Emas) första matcher för klubben så hon var lite nervös i början, men det släppte efter ett tag. Singeln mot Julia Rosenqvist var en riktigt bra match, säger lagledaren Mervana Jugic-Salkic om nyförvärvets debut.

Närmast bakom jagar Helsingborgs TK och Upsala TK, båda på tre poäng. Nykomlingen UTK tog säsongens första elitserieseger – den första någonsin i klubbens historia på damsidan – genom 4–2 mot jumbon Näsbyparks TK.

I Olympiahallen delade Helsingborgs TK och Lidköpings TK på poängen (3–3). Seriens toppnamn Johanna Larsson bidrog till två av lagets segrar genom vinsten i singel och dubbel tillsammans med Melis Yasar.

Fyra omgångar återstår.

Elitserien, damer: omgång 3

GLTK–Fair Play TK 1–5
Helsingborgs TK–Lidköpings TK 3–3
Tabergsdalens TK–SALK 1–5
Näsbyparks TK–Upsala TK 2–4


Så spelas nästa omgång (19/11)

GLTK–Helsingborgs TK
Fair Play TK–Lidköpings TK
Upsala TK–Tabergsdalens TK
SALK–Näsbyparks TK

► Tabeller, resultat och program (damer)

Herrarnas elitserie fortsätter på torsdag med spel i andra omgången.


 Läs också:

 ► Elitserieguide, damer
 ► Elitserieguide, herrar

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK