Hoppa till sidans innehåll

SALK:s damer till första SM-finalen på tio år: ”Stolt”

26 NOV 2016 21:02
Fair Play TK mot SALK – efter en dramatisk seriefinal står det klart att seriens två topplag gör upp om guldet på damsidan.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2016 22:17

2006 stod SALK som segrare i SM-finalen på damsidan. Sedan dess har guldet varje år hamnat i Skåne genom segrarna Malmö Bellevue TK (2007), Helsingborgs TK (2008, 2009, 2010, 2012, 2013) och Fair Play TK (2011, 2014, 2015).
I december har Stockholmslaget chans att ta tillbaka guldet. 3–3 i lördagens toppmöte med redan finalklara mästarna Fair Play TK bäddar för en spännande match om guldet.
– Det var tajt hela vägen i dag. Det känns otroligt bra att ta oss till första finalen på tio år. Jag är stolt över mig själv och mina lagkamrater, säger Susanne Celik.

SALK:s nyförvärv och ankare Susanne Celik är fortsatt obesegrad för säsongen med 12–0 i matcher i singel och dubbel. Celik/Örtevall vann förstadubbeln efter räddad matchboll och Celik följde därefter upp med seger mot bosniskan Ema Burgic-Bucko (6–1, 7–6).
– Framför allt jättekul att vara obesegrad. I dag började jag väldigt starkt i singeln, sen spelade min motståndare upp sig rejält. Det är en styrka att knyta ihop det även fast det inte kändes helt hundra och det tar jag med mig till nästa match på måndag, säger Celik, som i mötet med Helsingborg kan ställas mot Sverigeettan Johanna Larsson.

Liksom förstadubbeln avgjordes också andradubbeln i avgörande matchtiebreak, där Fair Play TK:s Cornelia Lister/Sandra Roma var starkast. Förutom Celik tog Jacqueline Cabaj Awad (SALK) och bortalagets Ewijk Chayenne och Karen Barritza hand om segrarna i singelmatcherna.

Spelplats för finalen avgörs på måndag

Om finalen spelas i Malmö eller Stockholm avgörs i seriens sista omgång på måndag. Fair Play TK toppar tabellen före SALK på samma poäng (11). Seriesegraren får hemmaplan i finalen den 4 december.
– Vi siktar på att gå för guldet. Vi har trott på oss själva sedan dag ett och har gjort ett bra jobb sedan första matchen, vi har haft så många bra träningspass och har väldigt kul tillsammans. Lagsammanhållningen har varit en nyckel till framgångarna, säger Celik.
– Självklart går vi för guld och hoppas på vårt tredje raka. Men vi har som målsättning att alla sliter som ett lag och jobbar tillsammans, säger Cornelia Lister, Fair Play TK.

Mycket står på spel i måndagens matcher mellan Fair Play TK–Upsala TK, Helsingborgs TK–SALK, Näsbyparks TK–GLTK och Lidköpings TK–Tabergsdalens TK. Näsbypark står fortsatt utan poäng efter 2–4 mot Lidköpings TK och kommer att spela i division 1 nästa år, medan bara två poäng skiljer mellan sjuan Lidköping (4) och tabelltrean Tabergsdalen (6). Två lag tvingas till nedflyttning.

Johanna Larssons Helsingborgs TK tog en viktig seger i bottenstriden genom 4–2 mot Upsala TK. Tabergsdalens TK tog andra raka segern med 5–1 hemma mot GLTK.

Upsala TK:s herrar jagar en finalplats i herrarnas elitserie och besegrade Solna TK med 5–1 på lördagen. Övriga matcher i herrarnas femte omgång spelas på söndag.

 

Elitserien, damer: Omgång 6 av 7

SALK–Fair Play TK 3–3
Upsala TK–Helsingborgs TK 2–4
Tabergsdalens TK–GLTK 5–1
Lidköpings TK–Näsbyparks TK 4–2

Så spelas nästa omgång (28/11)

Fair Play TK–Upsala TK
Helsingborgs TK–SALK
Näsbyparks TK–GLTK
Lidköpings TK–Tabergsdalens TK

Tabeller, resultat och program

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS