Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sigvard Lithman

Satsning på tränarna – SvTF förstärker sin organisation

03 FEB 2017 07:00
Möt Peter Rejmer, 53, ny ansvarig för tränarutveckling hos Svenska Tennisförbundet.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2017 12:27

Kvalitetssäkra tränarutbildningen och utveckla tränarkåren – det är några av målsättningarna med det pågående förändringsarbetet inom Svenska Tennisförbundet.
Ett första steg är att SvTF:s organisation ritas om. De tidigare separata elit/landslag- och utveckling/utbildningsblocken har slagits ihop i en avdelning för en bättre samverkan mellan områdena.
I början av december presenterades landslagsstaben och nu förstärks organisationen ytterligare. Peter Rejmer, som under det senaste halvåret har arbetat med genomförandet av SvTF:s tränarutbildningar, är anställd på halvtid från och med 2017.

Rejmer blir ansvarig för tränarutveckling och rullstolstennis (sammankallande i rullstolstennisrådet) och kommer att kombinera den nya rollen med sin nuvarande tränartjänst i Upsala Studenters IF (USIF).
– Jätteroligt. Jag hoppas och tror att jag kan hjälpa de svenska tränarna och hoppas att kunna ha en bra och öppen dialog med alla. Jag förespråkar att kombinera utbildning med att vara aktiv tränare. Nu kommer jag att hjälpa andra att bli bättre samtidigt som jag själv också får en chans att vidareutvecklas och använda lärdomarna i den dagliga tränarverksamheten. Jag ser också fram emot att utveckla vår rullstolstennisverksamhet med hjälp av mina goda rådgivare i rådet, säger Peter Rejmer.
–  Jag tror väldigt mycket på vårt nya vägval, att elit och utbildning jobbar hand i hand är ett smart drag. Vi kommer att vara ett team med ett öppet klimat där man hjälper varandra, säger han.

Uppsalasonen är utbildad vid tränarprogrammet på Högskolan i Dalarna och elittränarutbildningen på Bosön. Han har mångårig erfarenhet som kursledare och föreläsare i tennisförbundets utbildningsverksamhet och som tränare både i Sverige och utomlands. På hemmaplan har han bland annat varit verksam i tennisgymnasiet i Kramfors, Ullevi TK (SM-guld), Upsala TK och USIF. 2005 utsågs han till årets tränare i Sverige.

Framtida ITF-certifiering
Peter Rejmer kommer att ansvara för genomförandet av utbildningarna TGU 2 och TGU 3 och kommer också att se över innehållet i Tennisens Plattform och TGU 1.
I rollen ingår också projekt som syftar till att utveckla tränarna. Ett av dessa projekt är en framtida ITF-certifiering av utbildningsprogrammet.
– Innehållet och kvaliteten i våra utbildningar är bra. Men vi vill få en mer omfattande utbildning med målet att få en oberoende kvalitetssäkring av ITF. Att vara en välutbildad och erfaren tränare som kan visa att man kan sin sak tror jag kommer att få en stor betydelse. Det höjer statusen för oss tennistränare. Det gäller då också att de som anställer tränarna, det vill säga klubbarna, tar hänsyn till det. Jag ser positivt på det, säger Rejmer.

Niklas Fjeldstad, tidigare utbildnings- och utvecklingsansvarig går därmed vidare i organisationen och blir ansvarig för den nybildade avdelningen. 

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK