Hoppa till sidans innehåll

Sofia Arvidsson om Sofias Cup, lagspel och sina tips till unga spelare

2017-09-11 11:57
Helgens regionskval i Sofias Cup – lagtävlingen för flickor 12 år – blev extra speciellt för spelarna som fick möjlighet att träffa förebilden Sofia Arvidsson.
  • Uppdaterad: 2017-09-11 18:41

Efter att Sofia Arvidsson i fjol satte punkt för en 15 år lång och framgångsrik tenniskarriär uppkallades tävlingen (tidigare Regionstävling F12) efter henne. Sofia följde matcherna i årets regionsspel från läktarplats och deltog i aktiviteter vid sidan av banan.
– Det är speciellt. Kul att komma hit och se de unga tjejerna spela i min tävling. Det är häftigt, säger Sofia Arvidsson som imponerades av vad hon fick se i Smedslättens tennishall:
– Tjejerna är jätteduktiga. Jag kommer inte ihåg att jag slog så här hårt när jag var tolv år. De verkar ha väldigt roligt tillsammans också, det är kul att se.

Lagtävlingen för flickor 12 år kan beskrivas som Sveriges eget ”mini-Fed Cup”. Liksom i Fed Cup är lagkänsla och sammanhållning viktiga nycklar. Något som Sofia själv har stor erfarenhet av: hon är med sina 50 spelade landskamper Sveriges mesta FC-spelare genom tiderna. 2012 tilldelades hon Fed Cup Heart Award av internationella tennisförbundet (ITF) och i Smedslätten fick hon ta emot en ny tung utmärkelse: ITF:s Award for Services to the Game, som delades ut av Marianne Marescotti i SvTF:s styrelse.
– Det var lite av en överraskning. Jättekul att bli belönad såhär, det betyder att man har gjort någonting bra, säger Sofia.
– Jag har alltid gillat att spela i lag och tror att lagspel är en viktig del i tennisen. Det var det i min karriär. Tennis är så ensamt som det är, det är skönt att ha lagkamrater som stöttar en och att spela för något mer än bara sig själv. Det är viktigt att jobba tillsammans även om det är en individuell sport, säger hon.

Vilket tips skulle du vilja ge de här tjejerna?
– De är fortfarande så unga – så ha roligt och håll på så mycket ni kan med olika idrotter skulle vara mitt råd.

Hur slutade regionsspelet? Tennis Stockholm och Tennis Syd gick obesegrade genom sina grupper och möts i finalen i november i samband med Stockholm Ladies i Näsbypark. Se samtliga resultat här.


Sofia Arvidsson och Marianne Marescotti, SvTF.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS


ANNONS