Hoppa till sidans innehåll

Stefan Olsson: "Jag kan inte vara besviken"

26 JAN 2019 07:34
Vilken vecka det blev för Stefan Olsson med finaler i både dubbel och singel. "Jag har längtat så efter att få vinna här nere", säger han när han summerar veckan.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2019 07:34


Efter guldet i dubbeln på fredagen var Stefan laddad inför singelfinalen och mötet med argentinaren Gustavo Fernandez. 31-åringen från Falun hade 10-9 i inbördes möten men i finalen på lördagsmorgonen var det argentinarens tur att vinna.
Bakom förlustsiffrorna 5-7, 3-6 kan Stefan Olsson se några anledningar till att han inte nådde upp i allra högsta kapacitet.
– Jag spelade helt okej, men jag hittade inte riktigt förstaserven i dag. Jag kom inte över 140 km/h vilket är ovanligt för mig. Det innebar att jag aldrig fick något lugn i mina servegame, för han var där hela tiden. Det är ju inte säkert att jag vunnit även om servarna varit bättre, för han spelade ruggigt bra i dag och vann helt rättvist, säger Stefan Olsson.

Matchen var över på 1 timme och 15 minuter och besvikelsen efteråt var ändå inte jättestor.
– Jag är inte nöjd med detta, men jag kan inte heller vara så besviken. Det jag har jobbat på inför Australien Open har funkat i stora delar och på det stora hela har jag spelat kanon hela veckan. Det är bara att hoppas att det fortsätter så. 

 

Det blev ingen tredje singeltitel i Grand Slam, men på fredagen kom ju tredje dubbeltiteln i par med belgaren Joachim Gerard, vilket gör att veckan inte kan stavas annat än succé.

– Jag har längtat så efter att få vinna här nere. Att vinna dubbeln var helt fantastiskt och bara att få vara här är fantastiskt, det finns inget bättre ställe nästan.

Stefan har haft med sin familj hela veckan och har hunnit med en del utanför tennisen.
– Det är jätteskönt att ha med sig familjen för de är en stor del i min satsning och det som gör att man kan spela på den här nivån över huvudtaget, säger Stefan och fortsätter:
– Det har blivit lite aktiviteter utanför tennisen här, vi har varit på akvarium och en hel del lekparker med lillen, säger Stefan och skrattar. Nu stannar vi ytterligare en vecka i Sydney för att träna och sedan väntar ATP i Rotterdam i februari. 

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS