Hoppa till sidans innehåll

Succén Tennis på gatan växer – laddar för finalfest i Jönköping

12 OKT 2018 15:17
Tennis på gatan har under året gett flera hundra barn chansen att prova på vår idrott. Nu får de som blivit riktigt ”tennisbitna” chansen att spela ännu mer genom stipendium för utrustning och träning i en klubb.
  • Uppdaterad: 12 OKT 2018 15:17

Satsningen (som du kan läsa mer om här) inleddes i maj i Stockholm, Göteborg och Malmös förorter och har nu vuxit till att även finnas i Helsingborg, Örebro och nu senast i Växjö. Enkelhet och spontanitet är viktiga inslag i Tennis på gatan, som varje vecka bedrivs på platser i städerna där det vanligtvis inte spelas så mycket tennis.
– Vi är jätteglada att Tennis på gatan har tagits emot så väl – jag tycker verkligen att vi har lyckats göra tennisen mer välkomnande på de här platserna. Det viktigaste i vårt projekt är att vi är där kontinuerligt, inte bara under ett event en gång om året. Vi är där varje vecka och på så sätt skapar vi förtroende hos barnen och får möjlighet att jobba med dem varje vecka och sprida tennisen. Det är jättekul att höra att många pratar om det, i tennis-Sverige och i sociala medier och att vi också fått genomslag i medier, säger Mirza Beciragic, projektledare för Tennis på gatan.

Nu pågår förberedelserna för ett stort Tennis på gatan-evenemang där deltagare från alla sex städer bjuds in. Lagtävlingen går av stapeln den 9 december i Jönköping.
– Det kommer att bli en stor final för hela årets Tennis på gatan. Alla som vill får vara med. Vi ser verkligen fram emot att samla alla som tränat på de olika spelplatserna under året, säger Mirza.

Under evenemanget kommer även stipendier att delas ut. Deltagarna har just nu möjlighet att ansöka om stipendier för utrustning och träning i en närliggande tennisklubb – en viktig del i projektet för att skapa en brygga till klubbarnas verksamheter och därmed öka inkluderingen. Totalt ska 15 stipendier delas ut.

Tennis på gatan stöds av Framåtfonden, ett initiativ från Svenska Spel och Riksidrottsförbundet.

Följ gärna Tennis på gatan via hemsidan och på Facebook och Instagram.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS