Hoppa till sidans innehåll
Mattias Arvidsson, Fed Cup-kapten, och Johan Hedsberg, Davis Cup-kapten.

Svenska Tennisförbundet förstärker organisationen 2018

08 DEC 2017 16:09
Davis Cup- och Fed Cup-kaptenerna får utökade roller inför nästa år samtidigt som tennisförbundet anställer en ny barn- och ungdomsansvarig och en assisterande Fed Cup-kapten.
  • Skapad: 08 DEC 2017 16:09

Inför 2017 tog Johan Hedsberg och Mattias Arvidsson över som kaptener för seniorlandslagen. Efter en framgångsrik säsong – uppflyttning för både Davis Cup- och Fed Cup-laget – förlängde Svenska Tennisförbundet kaptenernas kontrakt i två år till.

Nu står det klart att de under 2018 kommer att arbeta ytterligare inom förbundets verksamhet, utöver DC- och FC-veckorna.     
– Efter ett framgångsrikt landslagsår känns det riktigt roligt att kunna utöka stödet till de spelare som tar sikte på WTA/ATP-touren. Kaptenernas utökade tjänster kommer främst att investeras i samband med de internationella tävlingarna på hemmaplan, säger Christer Sjöö, generalsekreterare.


Magnus Ennerberg.

Under Fed Cup-gruppspelet i Tallin 7-10 februari kommer Mattias Arvidsson att ha en ny assisterande kapten vid sin sida: Magnus Ennerberg, som till vardags arbetar som tränare i KLTK.
– Det ska bli väldigt roligt att få möjligheten att jobba med Mattias som är en otroligt duktig tränare, och också att få supporta svensk tennis genom att hjälpa våra spelare under Fed Cup, säger Magnus Ennerberg.

Davis Cup-laget inleder 2018 års säsong borta mot Ukraina i Dnipro den 2-4 februari.


Ola Mårtensson.


Ny roll för Ola Mårtensson

Vid årsskiftet får Ola Mårtensson en utökad roll inom förbundet som ny barn- och ungdomsansvarig. Ola har en bred tennisbakgrund från såväl tränar- som utbildningssidan och var utbildningsansvarig i Tennis Syd under flera år. Vid sidan av sin yrkeskarriär inom idrotten har Ola också arbetat med barn och ungdomar i deras vardag som grundskollärare.

Han har det senaste året var delaktig i två projekt i tennisförbundets regi: Multi SkillZ och höstens klubbresa med workshops i Tennis för barn, SvTF:s utbildningsmaterial som Ola är en av upphovsmännen till.  
– Fantastiskt kul, jag är hur taggad som helst! Jag tror att den här tjänsten är en viktig pusselbit som faller på plats i svensk tennis och vi påbörjar en spännande resa som jag vill att alla ska med på. Om jag fick önska hade jag gärna sett att vi alla släpper in lagtänket mycket mer i barnverksamheten: att man ska ha roligt och utvecklas tillsammans – i träning och tävling – och minska fokus på enskilda resultat och att man ska bli proffs i allt för tidig ålder, säger Ola.
– De första åren är otroligt viktiga i barns idrottande. Det har visat sig om man har minst tre roliga år med sin idrott så bär man med sig det hela livet. Man stannar kvar längre i tennisen och kommer också i större utsträckning oftare tillbaka till den senare i livet, säger han.

I slutet av december tackar vi också av en trogen tennisarbetare. Efter 32 års anställning går förbundskoordinatorn Lena Dahlkild Berggren i pension.

 
Lena Dahlkild Berggren (tredje fr. vänster) och SvTF:s styrelse.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK