Hoppa till sidans innehåll

Svenska Tennisförbundet ingår avtal med RS Tennis

15 OKT 2018 14:23
Svenska Tennisförbundet och RS har undertecknat ett samarbetsavtal som innebär att RS blir ny officiell boll för Svenska Tennisförbundet. Avtalet gäller från 2019-2022 (4 år).
  • Uppdaterad: 15 OKT 2018 14:23

RS Tour Edition kommer att användas i alla tävlingar arrangerade av Svenska Tennisförbundet, t.ex. junior-SM, veteran-SM samt ITF Junior Circuit-, ITF Pro Circuit- och Tennis Europe- tävlingar i Sverige. Dessutom kommer bollen att användas i Elite Hotels Next Generation, Pirres Pokal, Sofias Cup samt Sommar- och Vintertouren, Elitserien och Division 1.

”Detta är en stor milstolpe och även om vi lanserat RS i över 50 länder så kommer vår hemmamarknad alltid vara viktig för oss. Glädjande är också att detta är mer än ett bollavtal då det även inkluderar arbete med välgörenhet och ett ökat engagemang från Robin i svensk tennis”, säger Magnus Alsterback, Partner och Vice President på RS.

”Jag är glad och stolt att vi nu tar ännu ett stort steg med RS och blir den absolut mest använda bollen i Sverige. Vi har genom åren haft RS som officiell boll i sex ATP-tävlingar och är officiell boll för en handfull förbund runt om i världen.  Vi vet att de allra flesta spelare runt om i Sverige gillar våra produkter så jag hoppas detta tas emot med glädje av spelarna”, säger Robin Söderling.

”Vi är jätteglada över att ingå avtal med RS som är ett modernt och engagerande företag – helt i linje med vår strategi för svensk tennis framtid. Företagen bottnar i sunda värderingar och en enorm tenniskunskap både på och utanför banan. Tennisförbundet ser med stor tillförsikt fram emot samarbetet med RS och Robin Söderlings ökande involvering i svensk tennis”, säger Christer Sjöö, generalsekreterare på Svenska Tennisförbundet.

Utöver att RS blir officiell boll blir RS även officiell leverantör av racketsträngar till tennisförbundet. Dessutom blir Robin Söderling ny ambassadör för projektet ”Tennis på gatan”.

Svenska Tennisförbundet kommer också tillsammans med Robin Söderlings Stiftelse anordna ett antal välgörenhetsevents där de medel som doneras går till projekt inom tennisen i Sverige till förmån för sjuka och/eller behövande.

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS