Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Widing

Svenska Tennisförbundet tar plats i Internationella tennisförbundet

19 DEC 2017 09:25
Ordförande Thomas Wallén har accepterat en förfrågan att ingå i ITF/ATP Men’s Circuit Committee. Kommitténs uppgift är att främja och utveckla samarbetet mellan Internationella tennisförbundetoch den professionella organisationen för herrtennis (ATP)
  • Uppdaterad: 31 JAN 2018 11:38

– Jag har många vänner i ATP:s ledning sedan min tid i deras Europastyrelse och i Tournament Council. Det är min förhoppning att genom dessa relationer skapa mer jämvikt i samarbetet organisationerna emellan, ett förhållande som i dag kännetecknas av mycket ”vi och dem”-tänkande. ITF:s flagskepp och kassako är Davis Cup vars status har försämrats under de senaste åren. Det är viktigt att de bästa spelarna ställer upp och att vi tillsammans skapar ett schema som gör det möjligt. Intäkterna från Davis Cup går till största delen till att få fram nya spelare till ATP-touren. En viktig uppgift är också att skapa en gemensam "transition tour" för spelarna som ska ta steget från juniortouren till en professionell tenniskarriär, säger Thomas Wallén.

ITF arrangerar i dag drygt 450 internationella juniortävlingar (ITF Junior Circuit) och över 600 futuretävlingar (ITF Men’s Circuit). Futuretävlingarna, den lägsta nivån av internationella herrtävlingar, ger världsrankingpoäng som spelarna kan tillgodoräkna sig för att ta sig in på nästa nivå: ATP Challenger Tour, som består av 155 tävlingar. Dessa tävlingar är sin tur steget in till de 63 tävlingarna på ATP World Tour.

Skribent: Svenska Tennisförbundet
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK