Hoppa till sidans innehåll

Svensk drömstart i Ukraina – leder 2–0

02 FEB 2018 16:25
Det är fördel Sverige i DC-mötet med Ukraina. Mikael och Elias Ymer kopplade greppet efter starka insatser i fredagens singlar. "Vi hade inte kunnat önska oss något bättre, nu har vi bästa möjliga utgångsläge", säger Mikael Ymer.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2018 08:56

Först ut var Mikael Ymer (rankad 396) mot Ukrainas etta Sergiy Stakhovsky (113). Den 19-årige Sverigefyran ordnade en svensk drömstart genom 7–6(6), 6–2 mot den favorittippade ukrainaren.
– Det känns självklart mycket bra. Det är alltid viktigt att få en bra start i Davis Cup. Det var nervöst i början men det släppte mer och mer. Vi hade förberett oss bra på hans spel, vi gick igenom olika övningar med spelkombinationer som vi trodde skulle hända i dag. Det hjälpte. En jättebra seger för mig men viktigaste är att det blev 1–0 för Sverige, säger Mikael Ymer.

Storebror Elias Ymer (135) behövde bara en dryg timme för att utöka Sveriges ledning i Dnipro. Sverigeettan vann med klara 6–2, 6–3 mot hemmalagets Artem Smirnov (505).

Davis Cup-kapten Johan Hedsberg summerar de svenska singelinsatserna:
– Det går inte att börja bättre än såhär. Det var den starten som vi ville ha. Mikaels seger är ett styrkebesked. Han har jobbat bra under en längre period och många i laget hade bra info på Stakhovsky inför matchen vilket jag också tror hjälpte. Mikael visste vad som skulle komma på menyn, men det gällde att neutralisera det och det gjorde han i dag, säger Hedsberg.
– Elias har haft en bra träningsvecka och är väldigt bra mentalt hela matchen i dag. Inledningsvis missade han lite och är lite stillastående, men det gick fort när han väl fick igång spelet och han vann med stabila siffror, säger Hedsberg.

Bröderna Ymers segrar betyder 2–0 och tre chanser för Sverige att avancera till andra omgången i Davis Cups division 1. Den första av tre ”matchbollar” väntar i lördagens inledande dubbelmatch där Sverige nominerat Markus Eriksson och Andreas Siljeström. I år testas ett nytt spelformat i Davis Cup vilket innebär att även de två avslutande singlarna spelas under lördagen.
– En vinst i morgon räcker för mig. Vi ska äta middag nu och gå igenom morgondagen och om vi ska göra några förändringar i laget, säger Hedsberg.

Lördagens spel inleds 12.00. Landskampen sänds live i Svenska Tennisförbundets egen tv-kanal Tennisplay.se. Se matcherna i din dator eller ladda ner Tennisplay-appen.

 

Ukraina–Sverige (0–2)

Sergiy Stakhovsky–Mikael Ymer 6–7(6), 2–6
Artem Smirnov–Elias Ymer 2–6, 3–6
Oleksii Krutykh/Denys Molchanov–Markus Eriksson/Andreas Siljeström
Sergiy Stakhovsky–Elias Ymer
Artem Smirnov–Mikael Ymer

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK