Hoppa till sidans innehåll

Sverige förlorade även dubbelmatchen

02 FEB 2019 20:34
Efter sex raka segrar i Davis Cup tog det stopp. Sverige förlorade även dubbelmatchen och missar slutspelet i Madrid. Istället väntar en kvalfylld höst för det svenska Davis Cup-laget.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2019 20:34

Efter fredagens singelförluster och ett 0-2-underläge ställdes Robert Lindstedt och Markus Eriksson mot världsdubbelspelarna Juan Sebastian Cabal och Robert Farah. 

Lindstedt och Eriksson fick en smakstart med break direkt. Sverige gick fram till 2-0 efter två serveess av Lindstedt. Därefter höll lagen sina servar fram till 3-1. 

I Robert Lindstedts nästa servegame lyckades dock Colombia bryta tillbaka till 3-3.

Cabal höll sedan sin serve fram till 4-3 och när det var Markus Erikssons tur att serva bröt Colombia blankt och kunde sedan serva hem första set.

 

 

Colombia bröt direkt i andra set och redan i nästa game hade Sverige tre breakbollar men istället 2-0 till hemmanationen. 

Efter sju raka game till Colombia höll Markus Eriksson sin serve till 2-1. 

Cabal höll sin serve fram till 3-1 och vid 4-2 svarade Markus Eriksson för två serveess fram till 4-3.
Nästa game blev jämnt och med tur hade det blivit svenskt break. Istället höll Cabal serven och Colombias största Davis Cup-framgång någonsin närmade sig.

En smash av Markus Eriksson avslutade Robert Lindstedts servegame. 5-4 och nu skulle Colombia serva hem setet, matchen och hela landskampen. Och så blev det. 

 

Efter totalt 4-0 i matchen (den sista spelades inte) konstaterar Johan Hedsberg:
– Colombia var för bra för oss  och i dubbeln mötte våra spelare ett världspar i dubbel. Som Elias Ymer sa, de valde en taktisk spelplats och det blev för tufft för oss. 

 

 

För Sveriges del innebär det att man missar slutspelet i Madrid i november. Istället väntar lottning om fortsatt spel, vilket troligen innebär en play off-match i höst. 

 

Matcherna:

Santiago Giraldo - Elias Ymer 6-2, 6-4

Daniel Galán - Mikael Ymer 6-1, 6-2

Juan Sebastian Cabal/Robert Farah - Markus Eriksson/Robert Lindstedt 6-3, 6-4

Alejandro Gonzalez - Elias Ymer 6-3, 6-3

Den sista matchen spelades ej.

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS