Hoppa till sidans innehåll

Sverigefyran jagar säsongens andra titel

03 NOV 2018 20:56
En match återstår i årets Rising Star Tour på hemmaplan. På söndagen kan Jacqueline Cabaj Awad sätta punkt för Stockholm Ladies med karriärens nionde titel.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2018 20:56

22-åringens vinnarform håller i sig. I lördagens semifinal slog hon ut förra veckans finalist Tiffany William i raka set (6-4, 6-2) och förbättrade därmed de senaste veckornas fina matchfacit. På sina tolv senaste matcher har svenskan bara förlorat en.
– Klart tuffaste matchen den här veckan. Hon servade riktigt bra och det smällde bra i dag. Jag fokuserade på att få in returerna, spela tufft mot hennes backhand som jag tyckte var lite sämre än forehand och hålla serven så gott jag kunde. Det känns riktigt kul, extra speciellt att få spela final på hemmaplan, summerar en nöjd Cabaj Awad, som för bara några veckor sedan vann en 15 000-dollarstävling i Egypten.  

I final väntar en annan formstark spelare. Anastasia Kulikova vann i Djursholm Ladies förra veckan och har liksom Cabaj Awad gått fram till final utan setförlust.

En match där 555-rankade Jacqueline Cabaj Awad hoppas på fortsatt starkt hemmastöd. Under veckan har såväl Sofias Cup som 14-åringarnas mastersslutspel gått av stapeln samtidigt i Näsbyparks TK vilket har lockat många åskådare.
– Arrangemanget här är jättebra med bollkallar, linjedomare och mycket folk på läktarna. Att det spelas masters samtidigt är jättekul. Det känns verkligen att man har hemmaplan här och jag trivs att spela inför mycket publik. Jag ser fram emot finalen i morgon, säger svenskan. 

Finalen spelas 12.00 på söndagen, som även är finaldag i Svenska Juniortouren Masters. I flickklassen möts Johanna Bernhold, Helsingborgs TK, och Ida Johansson, Mälarhöjdens IK, kl 10.00 följt av pojkfinalen mellan Henrik Bladelius, GLTK, och Elwin Gauffin, Näsbyparks TK.

 

Följ spelet i Stockholm Ladies via länkarna nedan:

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS