Hoppa till sidans innehåll

Sverige inleder Fed Cup: "Bra chans i varje match"

06 FEB 2018 22:15
Sverige mot Ungern. Så inleder det svenska damlandslaget spelet i Fed Cups grupp 1 på onsdag eftermiddag.
  • Uppdaterad: 07 FEB 2018 12:03

En intensiv landslagsvecka står på programmet för Sverige, som är en av 14 nationer som deltar i gruppspelet den 7-10 april i Tallinn, Estland.

Vid laguttagningen för en månad sedan lämnade Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson en plats öppen i den svenska truppen. Det blev 19-åriga debutanten Mirjam Björklund som får chansen tillsammans med Rebecca Peterson, Cornelia Lister och Jacqueline Cabaj Awad. Sverigeettan Johanna Larsson står över veckans gruppspel, men hoppas vara med vid nästa landslagstillfälle.
Det svenska laget samlades i fredags för förberedande träningsdagar i Stockholm, och är sedan i söndags på plats i Tallinn, där matcherna kommer att spelas inomhus på hardcourt.
– Vi är redo. Rebecca ser väldigt stark ut, hon kommer precis från USA där hon har vunnit både singlar och dubblar. De andra som har varit med och tränat både i Stockholm och här har blivit bättre och noggrannare för varje dag. Det är väldigt motiverande att vara i den här miljön med så många duktiga spelare. Kvaliteten på träningen har höjts och i dag hade vi en väldigt bra träningsdag och ser fram emot matcherna, säger Mattias Arvidsson.

Första uppgiften: Ungern. Ungerskorna kommer till start utan Timea Babos, rankad 35 i singel och världsfemma i dubbel. I Sveriges grupp ingår också Kroatien och Slovenien, som också saknar sina topp 100-rankade spelare i Tallinn. Varje landskamp består av två singlar och en dubbel.
– Gruppen är självklart tuff men den har öppnats upp lite mer. Vi ser bara möjligheter. Vi tar en dag i taget och har en bra chans i varje match. Det blir långa dagar och många matcher och det är viktigt att vi håller oss hela och friska, säger Arvidsson.

Efter gruppspelet väntar play-off*, som avgör vilka nationer som får kvala upp respektive ner i divisionssystemet.

 

Sveriges matcher

Onsdag 7 februari (ej före 15.00): Ungern–Sverige
Torsdag 8 februari (ej före 15.00): Kroatien–Sverige
Fredag 9 februari (ej före 15.00): Slovenien–Sverige
Lördag 10 februari: Ev. play-off

Så avgörs gruppspelet

Pool A: Serbien, Georgien, Bulgarien
Pool B: Storbritannien, Estland, Portugal
Pool C: Kroatien, Ungern, Slovenien, Sverige
Pool D: Polen, Turkiet, Österrike, Lettland
*Play-off:
Två lag får chans att kvala till World Group II och två lag tvingas till nedflyttning. Vinnaren i grupp A ställs mot vinnaren i grupp D i playoff liksom segrarna i grupp B och C. De lag som slutar på sista plats i grupperna möts i play-off för att undvika nedflyttning. Grupptvåorna möts också i placeringsmatcher, medan de som slutar trea i grupp C och D inte spelar någon play-off-match.

Sveriges lag, ålder (singel/dubbelranking)

Rebecca Peterson, 22, (137/272)
Cornelia Lister, 23 (418/111)
Jacqueline Cabaj Awad, 22, (503/650)
Mirjam Björklund, 19 (567/738)

(tidigast 15.00)

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK