Hoppa till sidans innehåll

Tennisens Dagar ska locka nya förmågor

28 MAR 2019 19:58
"En perfekt tennisutflykt för hela familjen". Så beskriver Ola Mårtensson Tennisens Dagar där alla unga får testa på tennis i Tumbas nya tennishall under två dagar i april.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2019 19:58

I samband med den stora Barn- och Ungdomskonferensen i nya Tumba Tennishall 12-13 april arrangerar Svenska Tennisförbundet ”Tennisens Dagar”. 

Här får ungdomar testa på tennis gratis.
– Det är Öppet hus främst för kommuninvånarna i Rinkeby kommun, men också för alla klubbar i Stockholm. Varför bedriva träning dessa två dagar när Öviks TK och Tennis Stockholm fullständigt tar hand om besökarna för spontan tennisträning, säger Ola Mårtensson, som är ansvarig för arrangemanget.

Han har ytterligare en uppmaning:
– Familjen skall absolut göra det till en liten tennisutflykt, men glöm inte rena tennisskor.

 

 

Tennisens dagar är alltså ett ”Öppet hus-event” och pågår 12-13 april – 10-17 på fredagen och 11-17 på lördagen.
– På fredagen kommer en hel del skolklasser på förmiddagen, så tipset är att komma efter klockan 13.

 

Tennisens Dagar pågår alltså parallellt med Barn- och Ungdomskonferensen där närmare hundra ledare på klubbnivå anmält sig. Det finns fortfarande chans till ett ”wild card”, se längst ner i artikeln.

Konferensen är frukten av svaren i Svenska Tennisförbundets stora klubbenkät i höstas.
– Redan sedan tidigare hade vi bestämt oss för klubbutveckling som årets tema på BoU-konferensen. Tanken är att detta sedan skall sprida sig som ringar på vattnet. Flera klubbar kommer presentera sig på konferensen och redan har vi fått förfrågningar från andra som vill ta plats och berätta om sina goda exempel, säger Ola Mårtensson och tillägger:
– Det blir fler BoU-konferenser men kanske inte på samma ämne. 

 

Konferensen handlar om klubbutveckling och huvudämnet är ”goda miljöer för barn och ungdomar. 

– Konferensen har tydliga kopplingar till den röda tråden för SvTF:s barn- och ungdomsverksamhet och det är att de tre första åren måste upplevas som roliga så att visionen ”Tennis - en levande idrott för livet, hela livet” håller.  

 

På årets Barn- och ungdomskonferens är merparten etablerade tränare, men det är öppet för alla som jobbar med tennis inom barn och ungdom i en tennisklubb. 

 

Här är ett axplock på vad som väntar deltagarna de två dagarna i april:

  • Jonas Svensson är presentatör och är aktiv genom hela konferensen. Han jobbar numera i Schweiz och det landets tennisförbund har också representanter på plats för att följa diskussionerna.
  • Mark O´Sullivan som kommer utöva forskning i klubben AIK i att utveckla en modern pedagogik för 2000-talets barn-ungdomsfotboll.
  • Sundsvalls TK har satsat runt 230 miljoner på utveckling av klubben. Modellen är intressant för svensk tennis i den mening att klubben samarbetar med en rad andra idrotter inom samma stad.
  • Mora TK - en klubb som sakta reser sig och som gjort en erfarenhetsresa som är ett mycket intressant exempel för mindre- och mellanklubbarna.
  • Helsingborgs TK är en av klubbarna i Sverige som ständigt arrangerar mindre eller större tävlingstillfällen på hemmaplan. Det finns alltid en liten tävling runt om hörnet. 

 

Barn- och Ungdomskonferensen är i princip fullbokad, men vill man söka ett ”wild card” (dock ej någon festmiddag på kvällen) går det bra att kontakta This is a mailto link 

 

Att ta sig till Tumba är enkelt. Pendeltåg avgår med täta avgångar från Stockholms Central. 

 

Läs mer om arrangemanget här!

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS