Hoppa till sidans innehåll

Tennis non-stop för tränarteamet i Paris

13 JUN 2018 10:46
Tio tränare fortsätter den lärorika resan med Svenska Tennisförbundets tränarteam. Under Franska Öppna var teamet på studieresa.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2018 15:11

Startskottet för Svenska Tennisförbundets tränarteam gick i januari och under året har deltagarna samlats för skräddarsydda utbildningsträffar och coachuppdrag med Sveriges juniorlandslag. Genom satsningens mentorsprogram har de också kontakt med sina respektive mentorer, som fungerar som stöd i tränarnas utveckling.

Under årets andra Grand Slam genomfördes nästa stora programpunkt i satsningen: en internationell studieresa. Fokus låg på juniorturneringen som pågick i Paris, och resan innehöll också intressanta träffar med strategiexperten Craig O'Shannessy, tidigare världsettan Kim Clijsters och besök hos det franska tennisförbundet.

Damien Croisat, Ullevi TK, är en av tränarna i teamet som även var på plats under juniorkvalet där Caijsa Hennemann deltog.
– Vi har sett jättemånga bra juniorer i huvudtävlingen och det är jätteintressant att se vart nivån ligger. Och också att se hur spelutvecklingen ser ut med statistik. Det blir intressant att koppla de saker vi fick från Craig till spelet, det vi jobbar med varje dag och kunna dela med oss till svensk tennis, säger Damien.
– De flesta poäng i tennis är korta – att sätta press på motståndaren direkt är avgörande för dina chanser om du vinner eller inte. Serve, retur och första slaget efter serve och retur måste få ett större träningsfokus, fortsätter han.

Magnus Norman, som leder satsningen tillsammans med Fredrik Hörnell och Peter Rejmer från Svenska Tennisförbundet, summerar inspirerande dagar.
– Jag hoppas att tränarna har fått med sig nya referenser till vardagen. Till exempel hur det ser ut när de bästa juniorerna i världen returnerar, vart positionerna är och även höjd och båge på bollen. Det har varit otroligt inspirerande att få dela med sig och jag har också lärt mig mycket själv, säger Norman.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK