Hoppa till sidans innehåll

Tränarutbildningen ska få internationell kvalitetsstämpel

08 FEB 2017 10:44
Svenska Tennisförbundet växlar upp i sin satsning på den svenska tränarkåren. Ett av målen: en internationell certifiering av tränarutbildningen.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2017 12:06

Efter ett omfattande förändringsarbete har tennis-Sveriges gemensamma färdriktning för 2017 och framåt formats. Med den föreslagna riktningen som grund har Svenska Tennisförbundet fastställt ett antal satsningar i sin egen färdplan.

En av dem: en tränarutbildning certifierad av Internationella tennisförbundet (ITF). Utifrån en rad kriterier graderar ITF respektive nationers utbildningsprogram i tre nivåer: Gold, Silver och Bronze. Bedömningen grundar sig exempelvis på antal utbildningstimmar, innehåll i kursplaner och kursmaterial, utbildning av kursledare, vetenskaplig förankring, koppling mellan teori och praktik samt många andra nyckelfaktorer.

Med certifieringen får vi en oberoende kvalitetssäkring och ett internationellt erkännande av vårt utbildningsprogram. Den är också ett led höja statusen av den svenska tränarkåren.
– Vi ser fram emot att gå igenom den här processen med Internationella Tennisförbundet. Vi har jobbat hårt med utvecklingen av vår tränarutbildning under en lång period och vi hoppas verkligen att vi ska få ett kvitto på att vi har satsat rätt, säger Niklas Fjeldstad, Svenska Tennisförbundet.  
– Vi vill att både klubbar och tränare ska känna att de får valuta för sin utbildningsinvestering, och ett erkännande från ITF kan bli en garant i det avseendet, säger Fjeldstad.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK