Hoppa till sidans innehåll

Tre lag gör upp om finalplatserna

21 NOV 2017 22:29
Det är fördel Fair Play TK och Upsala TK med två omgångar kvar att spela i damernas elitserie. Kan KLTK spela till sig en finalplats i slutspurten?
  • Uppdaterad: 21 NOV 2017 23:10

I tisdagens fjärde omgång tog Fair Play TK två viktiga poäng i jakten på ett nytt SM-guld på damsidan. Mästarna vann i övertygande stil – 6–0, samtliga matcher vunna i raka set – hemma mot jumbon Lidköpings TK.
Samtidigt fick Upsala TK nöja sig med en poäng (3–3) borta mot Tabergsdalens TK, vilket innebär att Fair Play TK petar ner UTK från förstaplatsen i tabellen. I Upsala TK är bulgariskan Julia Terziyska fortsatt obesegrad med 10–0 i singel och dubbel i årets serie.
Både Fair Play TK och Upsala TK är obesegrade i serien med 9 poäng var, vilket bäddar för en högintressant näst sista omgång på lördag då lagen ställs mot varandra i UTK-hallen.

Nykomlingen KLTK är i allra högsta grad med i finaldiskussionerna. Med fyra poäng kvar att spela om placerar sig Kungliga på tredje plats, två poäng bakom de två topplagen. Säsongens tredje matchvinst kom i måndagens Stockholmsderby mot SALK (5–1).

Kampen om förnyat kontrakt är även den långt ifrån avgjord. Just nu står Helsingborgs TK, GLTK och Tabergsdalens TK alla på 4 poäng före SALK (3) och Lidköpings TK (0).

SALK, just nu på nedflyttningsplats, har kvar att möta Helsingborgs TK och GLTK som ställdes mot varandra i fjärde omgången. Danskan Emilie Francati och Melis Yasar gjorde säsongsdebut för HTK i elitserien och hjälpte laget att vinna med 5–1 på hemmaplan. 

Spännande slutspurt i både toppen och botten väntar i lördagens och måndagens avslutande omgångar:

 

Elitserien, damer: Omgång 5 av 7

Helsingborgs TK–GLTK 5–1
Fair Play TK–Lidköpings TK 6–0
Tabergsdalens TK–Upsala TK 3–3
SALK–KLTK 1–5

Tabell, program och resultat


Så spelas nästa omgång (25/11)

Upsala TK–Fair Play TK
SALK–Helsingborgs TK
GLTK–KLTK
Tabergsdalens TK–Lidköpings TK

Så spelas sista omgången (27/11)

Fair Play TK–Tabergsdalens TK
KLTK–Helsingborgs TK
SALK–GLTK
Upsala TK–Lidköpings TK

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS