Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roman Benicky

Trio nominerad i Fed Cup – fjärde platsen öppen

09 JAN 2018 15:17
Uppflyttning i fjol. Om en månad väntar ett nytt Fed Cup-äventyr för Sveriges tennisdamer i grupp 1. Kapten Mattias Arvidsson har nominerat tre av fyra spelare i det svenska laget.
  • Skapad: 09 JAN 2018 15:17

Den 7-10 februari är Sverige en av 14 nationer som deltar i gruppspelet i Europa-/Afrikazonens grupp 1. Matcherna spelas inomhus på hardcourt i Tallinn, Estland.

Glädjande är att Rebecca Peterson (bilden) är tillbaka i landslaget. Sverigetvåan missade första halvan av fjolårssäsongen på grund av skada, men avslutade 2017 starkt och är i dag rankad 149 i världen. Nominerade är också Cornelia Lister och Jacqueline Cabaj Awad som båda var med och förde Sverige till grupp 1 förra säsongen.
– En pigg trupp och väldigt bra tjejer. Rebecca spelar på en hög nivå och känns given i laget. Det var väldigt imponerande hur hon kom tillbaka efter skadeuppehållet och kvalade in till sin första Grand Slam. Jacqueline har ett väldigt stort spel i sig medan Cornelia verkligen tog chansen i Fed Cup förra året och har tagit ytterligare kliv i både dubbel och singel, säger FC-kapten Mattias Arvidsson.

Sverigeettan Johanna Larsson spelade en avgörande roll när Sverige i fjol säkrade uppflyttning. Den fjärde platsen i laget håller Mattias Arvidsson öppen för Larsson, som kan bli tillgänglig för spel.
Förutom att lägga till en spelare har kaptenen möjlighet att göra ytterligare ett byte i laget fram till dagen före matchstart.
– Vi stänger inga dörrar. Vi hoppas att Johanna gör ett bra Australian Open, får några dagars vila och att det finns en chans att hon kan spela. Som förra året då hon flög hon in från Colombia i sista stund. En rutinerad spelare som Johanna skulle naturligtvis betyda otroligt mycket i laget. Men även utan henne har vi en stark bredd och flera bra spelare som just nu står utanför laget, säger Arvidsson.

Gruppspelet lottas på måndag då 14 nationer delas in i fyra grupper. Förutom Sverige deltar följande länder: Bulgarien, Estland, Georgien, Lettland, Kroatien, Polen, Portugal, Serbien, Slovenien, Storbritannien, Turkiet, Ungern och Österrike. Två lag får chans att kvala upp till World Group II och två lag tvingas till nedflyttning.
– Den här divisionen är ett riktigt getingbo. Lettland kommer med Jelena Ostapenko (rankad 7 i världen) och Anastasija Sevastova (15), Storbritannien har Johanna Konta (9)… Det är många starka lag och det kommer att krävas bra prestationer för att gå upp eller stanna kvar. Det är en fantastisk miljö för våra spelare att vara i och hela teamet ser fram emot den här veckan. Vi vill vara med och fajtas i varje match och vår första målsättning blir att säkra nytt kontrakt, säger Arvidsson.

Sveriges lag (singel-/dubbelranking)

Rebecca Peterson (149/372)
Cornelia Lister (427/108)
Jacqueline Cabaj Awad (502/648)

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK