Hoppa till sidans innehåll

Tufft utgångsläge för Sverige

02 FEB 2019 01:59
Colombia har tagit ledningen med 2-0 efter de inledande singlarna. På lördagen står hoppet till Robert Lindstedt och Markus Eriksson att hålla Sverige kvar i matchen.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2019 01:59

Elias Ymer hade chansen att störa hemmafavoriten i första set, men tog inte vara på den tidiga breakchansen. Istället bröt Santiago Giraldo i Elias andra servegame fram till 3-1. Han skulle även bryta nästa och med en 5-1-ledning skulle han serva hem första set. Men med två dubbelfel och där Elias Ymer vann en av få sällsynta bolldueller kom det första svenska breaket. 

Det hjälpte tyvärr inte, för Giraldo bröt Elias serve och vann första set med 6-2.
– Vi visste att det skulle bli tufft. Jag kom inte in i matchen på ett bra sätt även om jag hade ett break tidigt, säger Elias Ymer.

 

 

Elias pratade länge med kapten Johan Hedsberg vid sidbytet och kom ut starkt i andra set och vann sitt servegame blankt. Svensken spelade mer kontrollerat och de egna misstagen var färre och Elias fick en helt annan utdelning i egna serven.
Spelarna höll sina servgame fram till 4-4. Elias hade breakboll vid 30-40, men Giraldos raka backhand utjämnade till 40-40 och ett enkelt misstag och ett serveess senare så stod det 5-4 till colombianen. Skulle Elias hålla sitt servegame och hålla matchen vid liv? Svaret blev nej. Ett dubbelfel blev finalen på matchen som Santiago Giraldo vann med 6-2, 6-4 - colombianens 28 seger i singel i Davis Cup-sammanhang.
– Det var inte lätt att spela ut, för slog man till bollen för hårt så hamnade den i skynket och slog jag lösare så flög bollen ändå. Jag hittade inte balansen i dag, säger Elias.

 

 

Mikael Ymer hamnade i trångmål direkt i sin match mot Daniel Galán. Han tappade sitt första servegame och colombianen, som servade starkt matchen igenom, gick fram till 3-0.
Mikael Ymer höll sedan sitt servegame, men de trycklösa bollarna och drygt 2 600 meters höjd gjorde sig påmint även i den här matchen. Bollarna flög inte alltid den väg Mikael Ymer ville.
4-1 till Galán och efter ännu ett break kunde sedan Galán serva hem första set. 

 

Mikael Ymer hade problem och fick behandling av ena armen inför andra set - ett set som startade med tung uppförsbacke där det blev break direkt för colombianen.
Bollduellerna blev längre i den här matchen och som så många gånger förr kom Mikael Ymer in mer i spelet ju längre matchen led.
Vid 1-3 och egen serve spelade Micke med en helt annan trygghet och varvade passerslag med stoppbollar. Ymer stördes dock av publiken mellan första- och andraservarna vilket han påtalade och det blev något bättre därefter.

Det blev dock ett dubbelbreak och 1-4 i colombianens serve. Det gick inte heller Mikael Ymers väg och andra set slutade 6-2.

 

Lördag från klockan 18.00 (svensk tid):

  • Juan Sebastián Cabal/Robert Farah - Robert Lindstedt/Markus Eriksson
  • Daniel Galán - Elias Ymer
  • Santiago Giraldo - Mikael Ymer 

Alla matcher sänds live på Svenska Tennisförbundets tv-kanal Tennisplay.se och går också att se i Tennisplay-appen (finns för både Android, iPhone och Apple TV 4). Sändningarna är gratis, endast enkel registrering krävs. Kommentator är Johan Porsborn.

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS