Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust för P16-landslaget

15 FEB 2019 22:26
Sverige är borta från medaljstriden även om man var nära att välta favoriten Frankrike i Winter Cups-slutspelet. "Trots besvikelsen så här efteråt så är jag stolt över lagets insats", säger coach Rickard Billing.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 22:26

 

Sverige åkte till slutspelet i Winter Cups och ställdes direkt mot ett av de tuffaste motståndarna på pappret - Frankrike!
Väl på banan visade Sverige ingen respekt. Först ut var Isac Strömberg (86 på juniorrankingen) som mötte Giovanni Mpetshi Perricard, 45:a på juniorvärldsrankingen.
Isac vann första set 6-4.
– Jag tycker att Isac gör en mycket stark insats och är enligt mig den bättre spelaren i de två första seten. Motståndaren är två meter lång och räddades av sin serve idag, säger coach Rickard Billing, som pekar på en matchavgörande situation.
–  Vid 4-4 hade Isac fyra breakbollar, men fransosen vann på fyra vinnande servar varav tre ess.

Fransmannen vann tiebreaket med 7-6 och det avgörande setet med 6-4.
– I avgörande bröt Isac till 2-0 och det kändes oerhört bra, men då kom enda dippen i matchen av Isac. Fransmannen bröt tillbaka och sen igen trots 40-15 för Isac. Han får ingen mer chans att breaka sedan.

 

 

1-0 till Frankrike och Leo Borg (nummer 78 på juniorrankingen) ställdes öga mot öga med Sean Cuenin, 21:a i världen.
– Det var hög nivå på hela den här matchen. När Leo gick in spelade han drömtennis. Han gick från 2-1 till 6-2 och det är show från Leos sida mot en spänd fransos. 

 

Ett ”Allez” kom vid 1-4 och trots att Leo storspelade stod det plötsligt 4-4 i andra set.
– Det var oerhört tungt just då. Men precis där och då så krigade Leo hem ett viktigt break till 5-4. I matchens sista game svängde det, från 30-0 till 30-40 men därefter gav tre starka servar poängen som krävdes, säger Rickard Billing.

 

 

1-1 i matcher och dubbelmatchen skulle avgöra matchen mot Frankrike. Leo Borg och Måns Dahlberg föll med 1-6, 2-6 mot Joshua Dous Karpenschif och Giovanni Mpetshi Perricard.
– Det var inte mycket att säga om. Matchen rann iväg som bara dubblar kan. Grabbarna försökte komma igång men det kändes som allt satt och vi var steget efter hela tiden från första boll. Det är bara att gratulera Frankrike som spelade felfritt i dubbeln och som hänger med i båda singlarna och lyckas vända till seger, säger Rickard Billing och avslutar:
– Trots besvikelsen så här efteråt så är jag stolt över laget och dagens insatser. Alla stöttade varandra på bästa sätt.

Sverige har inte gett upp. Nu väntar placeringsmatcher. På lördagen (10.30) väntar Bulgarien som förlorade mot Tjeckien med 1-2. 

 

Läs mer här om Winter Cups

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS