Hoppa till sidans innehåll

Två DC-veteraner och tre debutanter i laget mot Schweiz

04 SEP 2018 16:41
Efter fem raka segrar är Sverige nära spel i Davis Cups högstadivision. Nästa helg, 14-16 september, ställs herrlandslaget mot Schweiz på bortaplan.
  • Skapad: 04 SEP 2018 16:41

Davis Cup-kapten Johan Hedsberg har i dag tagit ut det svenska laget: erfarna DC-spelarna Markus Eriksson och Robert Lindstedt – som stod för en imponerande insats i dubbeln senaste landskampen mot Portugal i april – och debutanterna Filip Bergevi, Jonathan Mridha och André Göransson. 
– Jag är glad att ha de här fem killarna i laget och ser fram emot att samlas igen. Det känns tryggt att ha några spelare som är tänkta för singelspel och några för dubbel, säger Johan Hedsberg.

Filip Bergevi var med som reserv i senaste Davis Cup-matchen. Fair Play TK-spelaren har en framgångsrik collegekarriär bakom sig och spelar på heltid sedan sommaren 2017.

Jonathan Mridha hade ett skadeuppehåll under första delen av 2018, och gjorde comeback under sommaren. Jonathan representerar Solna TK och har som bäst varit rankad 508 i världen (november 2017).

André Göransson, Fair Play TK, är rankad 226 i världen i dubbel. Tillsammans med Markus Eriksson vann han dubbeltiteln i Tammerfors challenger i somras. Även André Göransson har blivit heltidsspelare efter collegespel i USA.

Det schweiziska laget toppas av 122-rankade Henri Laaksonen som var i semifinal i ATP-tävlingen i Båstad i somras. Nominerade är också Marc-Andrea Hüsler, Jakub Paul, Antoine Bellier och Luca Margaroli. Båda lagens kaptener har möjlighet att byta ut två av de nominerade spelarna senast en timme före lottningen torsdag 13 september. 
– Schweiz har ett bra lag med ett par spelare som håller hög klass, de har också hemmaplan vilket kan vara en fördel. Vi ska fokusera på att förbereda oss på bästa sätt och försöka hitta ett sätt att vinna det här, säger Hedsberg.

Elias Ymer och Mikael Ymer har valt att stå över matchen medan hemmanationen Schweiz saknar stjärnorna Roger Federer och Stan Wawrinka i laget.
– Jag hade såklart gärna velat ha med Elias och Mikael i laget. Men jag är jätteglad över de killar som har tackat ja och nu kommer vi lägga all energi och fokus på dem för att försöka vinna den här matchen, säger Hedsberg.

Landskampen den 14-16 september spelas inomhus på hardcourt i Swiss Tennis Arena i Biel och består av fem femsetsmatcher, fyra singlar och en dubbel.

Segrande nation blir klart för nya World Group 2019 och blir seedat i kvalomgången, som spelas i februari 2019. Även det lag som förlorar playoff-matchen har goda chanser att vara kvalificerat för World Group-kvalomgången. Nationsrankingen som räknas fram efter septemberomgången avgör. 

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS