Hoppa till sidans innehåll

Uppgradera träningsmiljön med Idrottslyftet!

12 OKT 2018 15:10
En positiv trend för årets Idrottslyftet är de många ansökningarna om ”utvecklingsbanor” – ett konkret grepp för att uppgradera träningsmiljön och som lockar fram en höjd aktivitetsnivå.
  • Uppdaterad: 12 OKT 2018 15:10

Utvecklingsbanor kan innebära att föreningen målar permanenta ljusa tennislinjer för röd eller orange nivå. Eller att installera fasta stationer så som teknikhörna med skärm, bollväggar/ måltavlor, målade repstegar på sidorna, uppkaströr för serven... Bara fantasin sätter gränserna!

Hos Öviks Tennisklubb upplever man ett lyft tack vare sina permanenta inslag så som tennislinjer för röd och orange nivå, bollväggar och en vagn med utrustning. Med ytterligare redskap genomförs utmanande och variationsrika övningar på ytorna.
– Vi ska bygga vidare på detta. Det blir även en ökad tillgänglighet när vi inte har organiserad träning då barn och vuxna får låna racketar och bollar från vagnen, säger Hans Jansson, Öviks TK.

En annan förening som uppgraderat träningsmiljön är SALK.
– Vi har målat permanenta linjer som kommer till användning varje gång när vi har miditenniskurser och tävlingar. Det är ett jättebra tips till andra klubbar. Visst kan man plocka fram linjer till miditennisen, men risken är att man inte gör det då det tar lite tid, säger Johan Porsborn, SALK.

Det går fortfarande bra att söka stöd för liknande projekt via Idrottslyftet. Utvecklingsbanor faller under projektkategorin ”Anläggningsstöd – minitennisbanor och andra aktivitetsytor”.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS