Hoppa till sidans innehåll

UTK i ledning efter fjärde raka segern

18 NOV 2017 22:10
Upsala TK ångar på i damernas elitserie. Fjolårets nykomling toppar tabellen med full pott efter fyra spelade omgångar.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2017 09:13

På lördagen passerade serien halvtid och med tre omgångar kvar att spela står UTK och Fair Play TK just nu på finalplats.
Upsala TK tog klivet förbi regerande mästarna i tabelltoppen efter bortasegern mot GLTK. Gästerna kopplade greppet med 2–0 efter dubblarna och i singlarna delade lagen på poängen, vilket innebar UTK-seger med 4–2.

Dubblarna har stor betydelse i elitseriesammanhang. Där har UTK format en stark uppställning på förstadubbeln – duon Jasmina Tinjic och Julia Terziyska är efter matchen mot GLTK fortsatt obesegrade i serien. Terziyska har dessutom 4–0 i singelspelet. Näst segerrikast i laget är blott 14-åriga Julia Lövqvist som i år har 7–1 i facit i singel och dubbelmatcher.

Mästarna kryssade efter stark upphämtning

I toppmötet mellan Fair Play TK och KLTK delade lagen på poängen i Kungl. tennishallen. Hemmalaget såg länge ut att gå mot seger: 2–0 efter dubblarna och ledning 1–0 i set i samtliga fyra singlar. Men de regerande mästarna svarade för en stark upphämtning och räddade poäng (3–3) efter vändningar av Karen Barritza, Sydney Berlin och Frida Bostrand i singlarna.

I Norrhammar vann Tabergsdalens TK:s mot Helsingborgs TK. Ställningen var 1–1 efter dubblarna när hemmalaget svarade för fyra singelvinster genom Caroline Rohde-Moe, Andrea Raaholt och systrarna Emma och Klara Milicevic. 5–1 betyder att TaTK just nu är femma i tabellen, på samma poäng som SALK. HTK, som såhär långt i serien saknat stjärnan Johanna Larsson i truppen, står just nu på nedflyttningsplats med två poäng.

Tabellsexan SALK tog säsongens första seger när laget vann på bortaplan. Segersifforna fastställdes till 5–1 mot Lidköpings TK, som får fortsätta jaga första poängen.

Solna TK:s herrar besegrade nykomlingen Elfsborg Tennis med 4–2 i lördagens match i herrarnas elitserie. Övriga matcher i den tredje omgången spelas på söndagen: Fair Play TK–GLTK, Lidköpings TK–Tabergsdalens TK och Upsala TK–SALK.

Elitserien, damer: Omgång 4 av 7

Tabergsdalens TK–Helsingborgs TK 5–1
KLTK–Fair Play TK 3–3
Lidköpings TK–SALK 1–5
GLTK–Upsala TK 2–4

Så spelas nästa omgång (20/11 och 21/11)

20/11:
SALK–KLTK
21/11:
Helsingborgs TK–GLTK
Fair Play TK–Lidköpings TK
Tabergsdalens KT–Upsala TK

► Tabell, resultat och program (damer)

► Tabell, resultat och program (herrar)

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS