Hoppa till sidans innehåll

Utökade uppdrag för Arvidsson och Svensson

10 DEC 2018 09:27
Vid sidan av sina uppdrag i Sveriges Fed Cup- och Davis Cup-lag får Mattias Arvidsson och Jonas Svensson utökade roller i Svenska Tennisförbundets organisation 2019.
  • Skapad: 10 DEC 2018 09:27

Med ambition att fånga upp nästa generations damlandslagsspelare kommer Mattias Arvidsson (bilden), svensk Fed Cup-kapten sedan två år, också att arbeta med juniorer – från U16-spelare (i samarbete med Fredrik Hörnell) till yngre seniorer. Under året kommer Arvidsson att ansvara för kontakt och stöd samt arbeta med spelarna under läger och tävlingsresor.

Jonas Svensson får motsvarande roll på pojk- och herrsidan. Liksom Mattias Arvidsson har han en stark koppling till seniorlandslaget i sin roll som Davis Cup-tränare. Samtidigt som Svensson utökar sin tjänst på förbundet inleder han också en ny tjänst på halvtid som tränare på riksidrottsgymnasiet i Båstad.

Johan Hedsberg fortsätter som Davis Cup-kapten 2019.

Fredrik Hörnell fortsätter i sin roll som juniorlandslagsansvarig (U14 och U16). Maria Strandlund Tomsvik kommer även fortsatt vara knuten till den sportsliga verksamheten som landslagscoach och som ansvarig för Svenska Tennisförbundets tränarteam. Hon kommer också att arbeta med ett nytt kommunikationsprojekt som presenteras framåt våren.

Vid årsskiftet avslutar Peter Rejmer sin anställning för att påbörja en ny tjänst i Upsala Studenters IF (USIF). Tränarutbildning och utvecklingsfrågor hanteras tills vidare av Niklas Fjeldstad och Ola Mårtensson.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS